20 de setembre de 2020 20/9/20

Medio Ambiente publica les bases d'ajudes per a la millora i manteniment d'infraestructures hidràuliques de zones humides

Medio Ambiente publica les bases d'ajudes per a la millora i manteniment d'infraestructures hidràuliques de zones humides - (foto 1)

  La Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, ha publicat les bases de les ajudes per a l'aplicació de mesures de millora i manteniment d'infraestructures hidràuliques en les zones humides valencianes.

  El documente es pot consultar des de hui en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) en el següent enllaç: consultar ací. La corresponent convocatòria d'ajudes apareixerà pròximament en el DOGV.

  En el marc del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) de la Comunitat Valenciana 2014/2020, esta mesura se centra en actuacions de millora de canals, séquies, llits, marges, riberes i basses de reg, en municipis que inclou zones humides pertanyents a la Xarxa Natura 2000, amb vista a millorar la qualitat de l'aigua i de l'hàbitat per a la fauna i flora. Són prioritàries les actuacions de restauració i instal·lació d'infraestructures necessàries per al manteniment dels cabals d'aigua requerits pels hàbitats i espècies protegides.

  Aquestes actuacions contribuiran al manteniment de la qualitat dels hàbitats en zones humides, a través de la conservació de cultius d'alt valor natural, que a més posseeixen una gran importància paisatgística.

  Aquestes ajudes estan orientades a les persones jurídiques i/o entitats sense personalitat jurídica, com ajuntaments, comunitats de regantes, propietaris i associacions de propietaris, o usuaris de les obres i instal·lacions d'infraestructures hidràuliques. Deuran tindre concedits drets de reg i ser gestors d'infraestructures hidràuliques o de terrenys agrícoles.

  Es finançaran actuacions de restauració i instal·lació d'infraestructures necessàries per al manteniment i control dels cabals d'aigua requerits pels hàbitats i espècies protegides: mitjançant la col·locació, restitució i arranjament de comportes, torns, talladors, estacions d'aforament i nivells.

  També actuacions de manteniment i conservació: que consistiran en neteja i dragatge de sediments i/o elements obstructius, vegetació de llits i marges o la reposició, restauració i recreiximent de brins, talussos i marges d'infraestructures hidràuliques com a canals, séquies, assarbs, etc.

  S'inclouen igualment actuacions de revegetació i eliminació d'espècies exòtiques, que podrà consistir, únicament, en plantació d'espècies natives, d'acord amb la normativa vigent o, en l'eliminació d'espècies exòtiques, que podrà incloure, també, la reposició del marge i, la seua posterior plantació amb espècies natives.

  Pujar