elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Mazón reuneix els seus futurs alcaldes del PP a València, Alacant i Castelló per dibuixar el full de ruta del nou govern

Mazón reuneix els seus futurs alcaldes del PP a València, Alacant i Castelló per dibuixar el full de ruta del nou govern
  • El candidat a la Generalitat arrencarà les reunions amb la resta de grups la setmana que ve, començant amb el fins ara president, Ximo Puig

El Partit Popular de la Comunitat Valenciana ha convocat aquest dilluns a la vesprada una Junta Directiva Regional després de 24 hores en què han tingut lloc dos grans esdeveniments: el triomf aclaparador dels blaus a les eleccions autonòmiques i municipals valencianes i l'anunci de convocatòria d'eleccions generals per al proper 23 de juliol.

Sota aquestes dues grans circumstàncies el candidat a la Generalitat pel PP, Carlos Mazón, ha reunit els seus principals alcaldables, sobretot els que han triomfat a les seues respectives localitats, per posar en marxa el full de ruta que se seguirà en aquells territoris que passaran ara a ser blaus –així com els que ja ho eren: “I aquest full de ruta passa per garantir el millor govern possible per a una Generalitat estable, per a tots i des del diàleg”, ha expressat Mazón davant els mitjans minuts abans de la trobada.

El candidat a la Generalitat ha anunciat que en els propers dies iniciarà la ronda de contactes amb tots els grups amb vista a major a menor vots obtinguts: primer es reunirà amb el fins ara president de la Generalitat, el socialista Ximo Puig, posteriorment amb Joan Baldoví de Compromís i finalment amb Carlos Flores amb Vox. Sobre els pactes necessaris per poder ser investit president, plana el dubte de si el PP està disposat a pactar amb Vox, alguna cosa sobre el que s'ha preguntat diverses vegades.

I la resposta de 'sí' o 'no' ha estat ajornada fins que s'haga reunit amb tots els partits: "Veurem el que diu el bloc d'esquerres i la resta de grups, tinc respecte per tots ells fins a escoltar-los", ha respost el líder popular que prefereix no plantejar hipòtesis: “No formen part de la nostra manera de treballar”, ha dit. Això sí, ha insistit que, com ja va dir en campanya, prefereix el govern en solitari.

Respecte a l'avançament electoral, Mazón no creu que l'afecte negativament ja que ell estarà centrat a conformar govern i no alentirà la seua formació encara que coincidixca amb la precampanya i la campanya electoral: “No ens entorpirà absolutament en res. A partir del dilluns 5 de juny -quan ja estiguen tots els resultats oficials confirmats ja que falten alguns vots per comptabilitzar com l'estranger- s'iniciaran les trucades”. “És més -ha afegit- si abans ens podem treure el tap del sanxisme, estarem avançant”.

L'Executiva d'aquest dimarts estudiarà també els diferents escenaris que es presenten a localitats on ha guanyat el PP: “Alguns tenen un resultat molt clar, altres exigiran diàleg, pacte i negociació en molts d'ells i per això hi ha de marcar un full de ruta”. No s'ha parlat de línies vermelles i encara és aviat per parlar de futuribles.

Aquest dimarts el PSPV-PSOE i Compromís celebraran les respectives Executives per analitzar uns resultats que no eren els desitjats i d'aquestes reunions podrien sortir dimissions i importants anuncis sobre canvis a les cares dels partits.

Pujar