20 de gener de 2021 20/1/21

Massamagrell celebra les XIV Jornades Taurines

Massamagrell celebra les XIV Jornades Taurines - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Massamagrell celebra les XIV Jornades Taurines - (foto 2)

  L'Agrupació de Penyes Taurines de Massamagrell junt amb la Regidoria de Festes de l'Ajuntament organitzaren el cap de setmana passat les XIV Jornades Taurines, que un any més i amb gran èxit, intenten fomentar més si cap l'afició taurina en el nostre municipi.

  A les vuit de la vesprada del divendres 24 de novembre, es donava inici a aquestes jornades amb l'inauguració oficial de l'exposició fotogràfica "Bous a Massamagrell 2017" i de l'exposició de pintura taurina del pintor Joaquín Reynal, ambdues situades al Centre Cultural fins al dilluns 27 de novembre. El dia següent, dissabte 25 de novembre, la jornada començava amb el taller didàctic "Bou de lidia: Bravura i Origen" impartit pel Museu Taurí de València seguit d'una visita al Museu de Castes i Encastes de Massamagrell.

  Després es va fer un encierro i un concurs de retalls per als aficionats mes menuts, quedant Hugo com a guanyador d'aquest concurs. Ja per la vesprada, a les 18 hores arribava el moment més esperat per als nostres aficionats. L'acte començava amb una xarrada col·loqui sobre tota l'actualitat taurina presentada per José Badía amb la participació de Àngel Berlanga, periodista taurí, i Agustín Montes Díaz, propietari de la ramaderia Montealto. A continuació, es va presentar el Vídeo Tauri "Bous a Massamagrell 2017" davant la multitudinària presencia dels amants del món taurí, i finalment es va realitzar el lliurament dels premis 2017 amb els guardons:

  Millor Bou Embolat, per al nº15 Retamar, de la Comissió l'Afició.
  Premi al Trapío, per al nº16 Montecillo, de la Comissió l'Alternativa.
  Premi a la Bravura, per al nº15 Retamar, de la Comissió l'Afició.

  Aquest últim bou va fer doblet aconseguint dos dels tres guardons. També hi hagueren guardons per al millor rodaor local, Óscar Gimeno Oliver; millor aficionat retirat, Manuel Moreno Tramoyeres; i millor aficionat per tota la seua trajectòria taurina, per a Fernando Raimundo Martínez. El dia, i les XIV Jornades Taurines, finalitzaren amb un sopar de gala al que pogueren assistir tots aquells aficionats que ho desitjaren.

  "Un any més, s'ha vist la massiva afluència d'aficionats en les nostres Jornades Taurines, cosa que reflexa que en el nostre municipi aquesta afició es recolzada per un gran nombre de gent. Gràcies a l'Agrupació de Penyes Taurines i a tots aquells que haveu fet possible la celebració d'aquests actes, que un any més han sigut tot un èxit", comenta el regidor de Festes, Paco Gómez.

  "Des de l'Ajuntament de Massamagrell felicitem a les dos Comissions guardonades pels seus bous i als tres aficionats que han aconseguit les diferents distincions. També donem les gràcies a la resta de Comissions Taurines per la bona organització duta a terme en cadascun dels dies de celebració de bous al carrer", exposa l'alcalde, Pep Galarza.

  Pujar