Castellano

Massamagrell celebra la 32a edició de la Trobada d’Escoles en Valencià de l’Horta Nord

Massamagrell celebra la 32a edició de la Trobada d’Escoles en Valencià de l’Horta Nord

  Massamagrell va ser l'escenari el diumenge passat 7 de març de la 32a edició de la Trobada d’Escoles en Valencià de l’Horta Nord que va atraure a un gran nombre de persones provinents de 77 centres escolars en suport de la llengua valenciana. 

  La jornada va començar a les 10:30 hores amb dos cercaviles des dels col·legis Sant Joan Evangelista i Verge del Rosari on els protagonistes eren els centres escolars. Escoles infantils, col·legis, instituts i escoles d’adults van participar en aquesta multitudinària marxa acompanyats amb música tradicional valenciana per la Colla de Dolçainers i Tabalers de l’Horta Nord i la Unió Musical de Massamagrell fins arribar a la plaça de la Constitució.

  A partir d'aquell moment van començar les activitats que havia preparat l’organització: tallers de ràdio, manualitats, jocs tradicionals, photocalls i actuacions de teatre del grup municipal Teatrevesteatre van ser algunes de les propostes d'aquesta Trobada.

  Al migdia es va visitar el mural commemoratiu instal·lat en el passeig Rei En Jaume com a record d'esta Trobada 2019, i seguidament els assistents van poder gaudir de les danses populars del grup Massadansa i els tocs típics de campanes a càrrec de la Colla de Campaners de l’Horta Nord.

  La Trobada 2019 va concloure després de dinar amb un flashmob protagonitzat pels centres d'educació primària locals i el concert del grup Carraixet.

  Va ser un dia on es va reivindicar la importància de la llengua local a través d’activitats enriquidores per als xiquets i xiquetes que van aprendre i es van relacionar amb gent dels pobles de la comar

  Pujar