Castellano

Massamagrell es bolca amb la celebració de la Setmana de la Dona

Massamagrell es bolca amb la celebració de la Setmana de la Dona
  • La marxa municipal per la igualtat o la lectura del manifest han sigut alguns dels actes més destacats

Massamagrell ha organitzat un ampli programa d'actes emmarcats dins de la Setmana de la Dona per a la commemoració del Dia Internacional de la Dona. Durant tota la setmana, els carrers de Massamagrell s'han omplert d'activitats que pretenien posar en valor el paper de la dona en la cerca de la igualtat real.

Entre els actes més destacats està la Marxa Municipal per la Igualtat, que baix el lema "Dones i homes per la igualtat real, ja" va recórrer els carrers de Massamagrell a ritme de batucada. La marxa va finalitzar en el Centre Cultural amb una tradicional "xocolatada". El mateix 8 de març, en la Plaça de la Constitució va tindre lloc la lectura del manifest institucional #HoyCuelgoelDelantal i la posterior penjada de davantals i altres utensilis relacionats amb les tasques domèstiques.

D'altra banda, dilluns passat va tenir lloc una demostració de les activitats dutes a terme per les Associacions de Dones de Massamagrell. També s'han celebrat altres activitats culturals com un recital de poemes de temàtica femenina de Lorca, l'espectacle de dansa "Mulïer", guanyador en 2017 dels premis Max, que va aconseguir omplir de gent la Plaça de la Constitució o el cuentacuentos infantil, "Yo quiero ser".

"Considerem necessari reivindicar les desigualtats a les quals encara s'enfronten hui en dia les dones, per açò hem considerat acostar també aquestes activitats als més joves amb la celebració de contacontes i debats destinats a l'alumnat dels centres educatius del municipi" ha indicat la regidor d'Igualtat, Nina Sepúlveda.

"Estem molt contents pel gran acolliment que ha tingut la programació de la Setmana de la Dona entre la població del nostre municipi. També m'agradaria agrair la col·laboració de l'Associació de Dones La Magdalena i l'Associació de la Dona de Massamagrell que s'han bolcat en la celebració d'aquestes activitats" ha sostingut l'alcalde, Pep Galarza.

Pujar