2 de desembre de 2020 2/12/20

Massamagrell assisteix per segon any consecutiu a FITUR

Massamagrell assisteix per segon any consecutiu a FITUR - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Massamagrell assisteix per segon any consecutiu a FITUR - (foto 2)

  La Fira Internacional de Turisme s'està celebrant a Madrid des d'ahir fins al pròxim diumenge, 21 de gener, en ella les grans ciutats de tot el món mostraran durant aquestos dies els seus atractius turístics a tots els visitants que s'apropen. Per segon any consecutiu, Massamagrell es una de les huit poblacions de l'Horta que està representada dins del stand de la Comunitat Valenciana, i ho fa com a membre de la Ruta del Grial mostrant el seu propi díptic. Membres de la Corporació Municipal s'han apropat fins a Madrid en representació de l'Ajuntament de Massamagrell per a visitar la fira i promocionar el poble.

  "Massamagrell forma part de la Ruta del Grial, una ruta que segueix l'itinerari que segons la tradició, va seguir el Sant Calze des de la seua arribada a la Península Ibèrica fins a la seua actual ubicació en la Catedral de València. La ruta, d'uns 550km, discorre entre el Monestir de Sant Joan de Peña (Osca) fins a la Catedral de València, passant per més de 30 localitats de tota Aragó i 11 municipis de València, entre ells Massamagrell, que es l'inici de l'última etapa de la ruta", explica Jesús Gimeno, representant de l'Ajuntament en el Camí del Sant Grial.

  "Massamagrell disposa d'un atractiu turístic que la fa recomanable per a visitar, per la qual cosa estem tramitant ser declarat municipi turístic de la Comunitat Valenciana. Es pot des de visitar la nostra Marjal al costat de la platja, fins a visitar l'església Església Parroquial de Sant Joan Apòstol i Evangelista, construïda l'any 1767 i coneguda com la Catedral de L'Horta Nord, contemplar l'estàtua, la casa natal i la tomba del Pare Luis Amigó, veure l'obra pictòrica del Pintor Martínez Beneyto en la seua casa-museu, o el museu taurí de castes i encastes, i recórrer el Convent Capuchino de Santa María Magdalena, que data de l'any 1597. Depenent de l'època en la qual ens visiten, podran gaudir de les nostres festes, des de Sant Antoni al gener, Falles al març, Setmana Santa a l'abril, Festes Fundacionals al juliol, o les Festes Majors al setembre; i com no, amb els nostres esports: partides de pilota tots els dimarts en el Trinquet Tio Pena, o al maig, la nostra prova d'atletisme referència, el 15K", exposa el regidor de Turisme, Paco Gómez.

  "Gràcies a l'Agència Valenciana de Turisme per brindar-nos l'oportunitat de participar en aquesta fira mostrant la relació del nostre municipi amb la Ruta del Grial, a la vegada que posem en valor el nostre patrimoni cultural i artístic. Des de l'Ajuntament de Massamagrell invitem a tots a visitar el nostre poble, en agradaria que qualsevol persona poguera gaudir d'allò que nosaltres gaudim dia a dia", comenta l'Alcalde, Pep Galarza.

  Pujar