Castellano

Arriba el segon cap de setmana de les Festes Majors 2017

Arriba el segon cap de setmana de les Festes Majors 2017
  MÉS FOTOS
  Arriba el segon cap de setmana de les Festes Majors 2017 - (foto 2)

  El cap de setmana més esperat de l'any comença en el nostre municipi hui divendres, amb l'espectacular ball de disfresses infantil a les 18 hores de la vesprada. A les 20 hores tindrà lloc la inauguració de l'exposició Dóna Artesana en el Centre Cultural, i a partir de les 22.30 hores començarà la arreplegà de disfresses, on tots els veïns i veïnes que ho desitgen podran incorporar-se al recorregut pels carrers del municipi acompanyats d'una xaranga fins a arribar a la Plaça de la Constitució, on se celebrarà el ball de disfresses, amenitzat per l'Orquestra Matrix Band i discomóbil a continuació.

  Demà dissabte serà el torn dels bous, al matí se celebrarà el correbous infantil en la Plaça de la Constitució, i a les 16 hores s'iniciarà la multitudinària baixà de caixons des de la Plaça Glòries Valencianes fins a arribar a la Plaça de la Constitució sobre les 18 hores de la vesprada on es realitzarà la desencaixonada de tres bous de les ramaderies Torero, Vegahermosa i Nuñez del Cuvillo. A la nit tindrà lloc la divertida balonada en la Plaça de la Constitució i seguidament es embolarà un bou de la ramaderia La Palmosilla juntament amb els tres bous de la vesprada.

  El diumenge es gaudirà de la primera cercavila de gegants i cabuts en la nostra localitat, que eixirà a les 12.30 hores des del passeig Rei Don Jaime. A les 14 hores, tots els veïns i veïnes inscrits cuinaran i menjaran les seues paelles en el carrer del Sol i voltants, i a les 16 hores de la vesprada es podrà gaudir del Paelles Holi Festival, nou en aquest dia. Després, es procedirà al rés del Sant Rosari pels carrers de costum i es realitzarà una ofrena de flors a la patrona del municipi, la Mare de Déu del Rosari. I el dia finalitzarà amb una discomóbil organitzada per l'Ajuntament.

  "Respecte al canvi de la celebració de les paelles al migdia, s'ha incrementat considerablement el nombre de participants, arribant a inscriure's enguany 2.823 persones, 1.256 més que l'any passat, que es van registrar un total de 1.567 inscripcions. Amb açò veiem que el canvi d'hora ha tingut una bona acceptació i el nostre objectiu d'augmentar la participació en aquesta activitat s'ha aconseguit", exposa el regidor de Festes, Paco Gómez.

  "Esperem que siga un gran cap de setmana, en el qual la gent del poble gaudisca molt al costat de familiars i amics. Des de l'Ajuntament s'ha fet tot el possible perquè se celebraren tots els actes que són habituals en aquests dies ja que enguany no hi ha Festers i són els que se solen encarregar de la majoria d'aquestes activitats", comenta l'alcalde, Pep Galarza.

  Pujar