27 de setembre de 2020 27/9/20

Marina Albiol: 'La xifra d'acollida de persones refugiades ja era baixa, i ni tan sols s'ha acomplit'

  Més de 300 persones participen en la segona jornada de l'Encontre euromediterrani de la solidaritat amb les persones refugiades (SOLIMED), una cita coorganitzada per Podemos, Esquerra Unida, l'Ajuntament de València i la Generalitat Valenciana.

  L'Alcalde de València, Joan Ribó, ha manifestat la seua alegria perquè en "aquest segon dia ha estat un plaer haber comptat amb la presència de Pedro Santisteve, Alcalde de Saragossa, l'Alcaldessa de Castelló, Amparo Marco Gual, o l'Alcalde de Filadelfia-Chalkidona, Aris Vasilopoulis, junt amb regidor de Palma de Mallorca, Rivas-Vaciamadrid, Ciempozuelos, Madrid... Estem decebuts amb el Govern central de l'Estat espanyol i amb la Unió Europea; totes les ciutats refugi ens hem preparat per acollir a les persones refugiades. És un tema d'humanitat, solidaritat i fraternitat bàsiques".

  Marina Albiol, eurodiputada d'Esquerra Unida, que ha presentat la conferència Iniciatives solidàries des de la societat civil i els municipis, ha denunciat "les polítiques criminals contra els migrants i les persones refugiades basades en el bloqueig, la militarització i l'externalització de fronteres amb el pacte de la vergonya UE-Turquia. La xifra d'acollida de persones refugiades ja era baixa, i ni tan sols s'ha acomplit", ha recordat.

  L'eurodiputada de Podemos, Lola Sánchez, que ha moderat la mesa Conflictes, comerç i negocis. El rerefons de la crisi humanitària dels i les refugiades, ha remarcat que "el valor principal d'aquestes jornades és l'espai d'encontre i coordinació entre institucions municipals, autonòmiques, estatals, europees amb la societat civil organitzada. Hem d'exigir a Rajoy que complisca allò que està demandant la ciutadania: solidaritat i justícia, no més morts a les nostres fronteres".

  Finalment, el regidor de l'Ajuntament de València, Roberto Jaramillo, s'ha felicitat perquè "aquestes jornades són fruit d'un treball comú entre moltes institucions perquè les ciutats solidàries de l'Estat volen manifestar que estem preparades, que volem i podem acollir a les persones refugiades, no s'està acomplint la normativa i ho exigirem".

  Pujar