elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Marina Albiol: "Si els socialistes volen demostrar que s'ha trencat la Gran Coalició, que comencen per votar contra el CETA"

Marina Albiol: "Si els socialistes volen demostrar que s'ha trencat la Gran Coalició, que comencen per votar contra el CETA" - (foto 1)

    La portaveu d'Esquerra Unida a Brussel·les Marina Albiol considera que els eurodiputats socialistes tenen en les properes setmanes una bona oportunitat de demostrar que s'ha trencat la Gran Coalició a Europa: votar contra l'entrada en vigor del CETA: "No ens creurem que els socialdemòcrates s'hagen distanciat del Partit Popular Europeu mentre continuen coincidint sistemàticament en les seues votacions. Si realment l'elecció de la presidència del Parlament ha trencat la Gran Coalició, que ho demostren votant en favor dels ciutadans i contra els grans interessos empresarials, i això podria quedar ben clar si el proper dia 15 voten en contra de l'entrada en vigor provisional del tractat amb el Canadà, el CETA".

    Albiol recorda que la previsió dels tres partits que controlen amb la seua Gran Coalició l'eurocambra passa per aplicar el tractat sense que s'haja aprovat pels parlaments dels diferents estats membres: "És un autèntic despropòsit que comence a aplicar-se sense que els parlaments l'hagen votat. No es pot entendre aquesta pressa sinó com una imposició més per part dels principals lobbies financers i econòmics, en contra de la voluntat dels parlaments i per tant de la sobirania dels ciutadans i ciutadanes d'Europa. Si els socialistes no veuen en aquest abús un atropellament als drets de la ciutadania, de cap manera podran convèncer ningú de que hagen deixat d'anar de la mà de la dreta neoliberal".

    Marina Albiol a més fa una crida a l'assistència a les diferents mobilitzacions que s'han convocat el proper dia 21 arreu d'Europa, amb actes també a diverses ciutats del País Valencià: a València hi haurà concentració a la Plaça Pinazo a les 18h; a Alacant, bicifestació des de Renfe a les 11h i concentració a la Plaça del Mercat a les 12; a Castelló, manifestació a les 19h a la Plaça Maria Agustina; i a Elx, concentració a les 12h a la Plaça de Baix. "Tornem a insistir en la importància d'alçar la veu de forma clara i contundent contra el CETA. L'única manera d'aturar-lo és amb una resposta multitudinària des de la societat civil, per això animem a tothom a sumar-se als actes arreu del país".

    Pujar