elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Marina Albiol alerta del "retard en la gestió dels fons europeus LEADER per al País Valencià"

Marina Albiol alerta del "retard en la gestió dels fons europeus LEADER per al País Valencià"

    La portaveu d'Esquerra Unida al Parlament Europeu Marina Albiol alerta del retard que acumula el govern valencià en la creació dels Grups d'Acció Local per gestionar els fons europeus corresponent al País Valencià dins l'enfocament LEADER 2014-2020: "Fa tres anys que la iniciativa està en marxa i a hores d'ara encara no s'han conformat els Grups d'Acció Local, que són les entitats que s'han d'encarregar de planificar i executar les accions per invertir 27 milions d'euros que pertoquen al País Valencià procedents del Fons Europeu Agrícola i de Desenvolupament Rural".

    L'última resolució publicada per l'Agència Valenciana de Foment i Garantia Agrària es remunta al 20 de gener, quan es feien públiques les candidatures definitives per la selecció dels Grups Locals LEADER i les ajudes preparatòries concedides, "des d'aleshores, no s'ha avançat en la tramitació i posada en marxa dels Grups Locals, i s'acumula un retard molt preocupant", assenyala Albiol, tot indicant que "crida l'atenció que mentre des de la Generalitat s'estan impulsant propostes per lluitar contra el despoblament de les zones rurals, es deixe passar el temps sense invertir aquests fons tan necessaris per al camp i el medi rural. Si la Conselleria no agilitza el procés, podem trobar-nos que al terme del pla no s'hagen invertit els fons que ens corresponen".

    Marina Albiol, a més, insisteix en prioritzar aquestes inversions "tenint en compte la situació de maltractament financer que patim les valencianes i valencians per part del govern central. El nostre territori, especialment les àrees rurals i d'interior, necessiten urgentment finançament i inversions, i tenim molts exemples de resultats molt positius que, en el passat, han proporcionat les inversions procedents d'aquests fons europeus".

    La portaveu d'Esquerra Unida a l'Eurocambra recorda que "moltes comunitats autònomes ja tenen en marxa els seus Grups Locals d'Acció, i ja treballen en la planificació dels projectes concrets. No podem patir un nou greuge respecte a altres territoris també en aquest aspecte, per tant demanem la màxima celeritat en l'agilització i la gestió".

    Pujar