elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Marí: “És greu que en lloc d'amb mesures d'eficàcia i gestió, els pressupostos es quadren amb una partida fictícia”

Marí: “És greu que en lloc d'amb mesures d'eficàcia i gestió, els pressupostos es quadren amb una partida fictícia”
  • El síndic de C’s afirma que la inclusió d'1.300 milions irreals és “irresponsable” perquè l'Estat no s'ha compromès a transferir els diners

“És greu que en lloc d'amb mesures d'eficàcia i gestió, el Consell quadre els pressupostos per segon any consecutiu amb una partida fictícia”. Així s'ha pronunciat el síndic de Ciutadans (C’s) en Les Corts valencianes, Alexis Marí, respecte a l'anunci del president de la Generalitat, Ximo Puig, d'incloure els 1.300 milions que ens correspondrien per la infrafinanciació per a quadrar els comptes. “Incloure aqueixos diners no deixa de ser un brindis al sol i un gest que una vegada més no soluciona el vertader problema financer, perquè l'Estat no s'ha compromès a transferir aqueixa quantitat”, ha assenyalat Marí.

Sobre aquest tema, ha qualificat de “irresponsable” la decisió d'afegir aquesta partida ja que, “si els diners no arriba com no va a fer-ho en 2016, s'incomplirà l'objectiu de dèficit”. “Les reivindicacions polítiques, i la d'un nou sistema de finançament autonòmic és de les més importants, han de fer-se on toquen, és a dir, en el Consell de Política Fiscal i Fianciera”, ha subratllat el síndic de Ciutadans, al mateix temps que ha assegurat que “en aquesta qüestió el president té tot el suport de Ciutadans”.

Per a Alexis Marí, amb aquest “parany” solament s'aconseguirà que hi haja “que tornar a recórrer al FLA per a poder fer front als pagaments”, més tenint en compte que “un Govern en funcions no va a canviar el model de finançament”. Per açò, ha advocat per “deixar el bloqueig i que es forme un Executiu central com més prompte millor per a solucionar els problemes de finançament”. “Ciutadans està a favor d'un nou model i de no haver de recórrer al FLA, però necessitem millor gestió dels recursos que ja hi ha i menys victimisme”, ha conclòs.

Pujar