20 de gener de 2021 20/1/21

Manuel Illueca (IVF): “L'institut col·locarà els 200 milions que té previst i ho farà fins a l'últim euro”

Manuel Illueca (IVF): “L'institut col·locarà els 200 milions que té previst i ho farà fins a l'últim euro” - (foto 1)
  • L'institut valencià de finances anuncia una nova línia d'ajudes per a pimes i autònoms

La col·laboració de les entitats bancàries i de les administracions públiques per a pal·liar l'impacte econòmic de la crisi del *coronavirus en les empreses valencianes està resultant vital per a la seua supervivència. Una realitat que queda constatada en el gran devessall de sol·licituds que els diferents organismes han rebut en les últimes setmanes.

És el cas de l'Institut Valencià de Finances (IVF) amb Manuel Illueca al capdavant, des d'on s'han impulsat diferents línies de crèdit que s'adapten a les diferents realitats per les quals travessen les empreses valencianes. “Dels zero euros de demanda fa anys hem passat hui als 650 milions d'euros de demanda” apuntava aquest dimecres Illueca en declaracions al InterCafé de *Intereconomía València, recollides pel periodic.com.

“L'institut estava preparat per a poder rebre tota aquesta demanda” incideix el director de l'IVF, al mateix temps que explica: “Amb recursos propis podem estar entorn dels 200 milions d'euros, i en data de hui hem col·locat uns 65 i entenem que arribarem als 200 enguany”. “Aquest serà l'any més brillant de la història del grup IVF malgrat les desgraciades circumstàncies” apunta Illueca.

Preguntat sobre les queixes que moltes empreses han traslladat per la no aprovació de les seues sol·licituds, ha lamentat la situació i detallat que els passos que segueix l'Institut no són uns altres que sol·licitar el compliment de totes les condicions. Unes condicions que, explica, es van actualitzant a causa de la paral·lela actualització de les condicions macroeconòmiques.

“Hi ha una burocràcia que cal complir, però al final els diners arriba. L'institut col·locarà els 200 milions que té previst i ho farà fins a l'últim euro” afirmen des de l'IVF però que per a això el que es farà serà “triar correctament a les empreses d'acord amb els criteris exigits”. “Tenim un ventall de possibilitats per a adaptar-nos als diferents tipus d'empresa i situacions que arribaran” recorda.

Nova línia d'ajudes

D'altra banda, però seguint amb les alternatives de finançament que ofereix l'Institut Valencià de Finances, el seu director ha avançat que en els pròxims dies s'aprovarà una nova línia de 20 milions d'euros reservada per a autònoms i microempreses.

Aquesta nova línia comptarà amb unes condicions especials, entre les quals es rebaixa el requisit de solvència al reclamat en altres línies de finançament. Aquesta línia estarà disponible en les pròximes setmanes.

Pujar