25 de novembre de 2020 25/11/20

La UPCCA de Manises llança una campanya per previndre el consum d’alcohol entre els menors

La UPCCA de Manises llança una campanya per previndre el consum d’alcohol entre els menors - (foto 1)

    De cara a la celebració de les festes nadalenques, la Unitat de Prevenció de Conductes Addictives de l'Ajuntament de Manises (UPCCA) ha llançat la campanya “No estiguem cecs davant el consum d'alcohol dels menors”. L’objectiu principal d'aquesta campanya és convidar a la reflexió a totes les persones que d'una manera o d’altra tenen responsabilitat sobre els menors: pares i mares, amics, germans, venedors dels establiments en els quals s'adquireixen begudes alcohòliques, etc. Es tracta de conscienciar sobre els riscos per a la salut física, psíquica i social que comporta el consum d'alcohol, ja que els menors comencen a beure a una edat primerenca.

    Aquesta campanya compta també amb la col·laboració de la Policia Local amb el reforç de la vigilància i control d'establiments on la Llei prohibeix el subministrament, venda i dispensació de begudes alcohòliques a menors de 18 anys. A més, durant els últims mesos, la Unitat de Prevenció Comunitària (UPCCA) ha realitzat un gran nombre de sessions amb l'alumnat d'ESO i Batxillerats dels instituts de Manises. Les intervencions cerquen conscienciar els menors sobre els problemes dels consums abusius i intensos d'alcohol que, lamentablement, les enquestes indiquen.

    A la vista d'aquestes dades, el regidor de Progrés Social de l’Ajuntament de Manises, Carles López (APM-Compromís), considera de molta importància continuar treballant en aquest tema, comptant amb la participació de tots aquells sectors de la societat que juguen un paper important en la prevenció del consum d'alcohol en menors. “Des de Manises estem posant tots els esforços possibles en acabar amb aquesta problemàtica però necessitem la col·laboració de totes i tots”.

    Pujar