elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els serveis socials de Manises es bolquen amb la població més vulnerable

Els serveis socials de Manises es bolquen amb la població més vulnerable
  • Més de 300 persones dependents han sigut contactades telefònicament, des de l'entrada en vigor de l'estat d'alarma sanitària per conéixer la situació actual i reforçar o implementar el servei d'ajuda a domicili

Des de la situació d'Alarma Sanitària decretada pel Govern d'Espanya el 14 de Març del 2020, el departament de Serveis Socials de l'Ajuntament de Manises ha pres una sèrie de mesures d'actuació centrada en la població més vulnerable.

La primera mesura ha sigut el contacte telefònic amb les persones dependents de la població majors de 65 anys per a conéixer quina és la seua situació de confinament i valorar si precisen d'alguna mena de suport domiciliari. Més de 300 persones dependents han rebut el servei d'ajuda a domicili des de l'entrada en vigor de l'estat d'alarma sanitària.

Els Serveis Socials de Manises s'han dedicat plenament a tal activitat amb la finalitat d'agilitzar aquest tipus d’acció beneficiosa. Una vegada realitzades les entrevistes a les persones dependents, s'ofereix la possibilitat de reforçar o gaudir d'un Servei d'Ajuda a domicili professionalitzat per a recolzar en tasques relatives a la compra, preparació d'aliments, facilitar i controlar els tractaments farmacèutics, neteja personal, entre d’altres.

En alguns casos, a causa de la situació d'urgència que transmet la persona i malgrat l'ordre taxativa de no realitzar visites domiciliàries, se n’han dut a terme algunes per a comprovar personalment la situació de la persona dependent pels Treballadors i Educadors Socials de Serveis Socials, sempre prenent totes les precaucions necessàries.

Així mateix, a les persones que han declinat aquesta possibilitat, se'ls ha indicat que poden posar-se en contacte amb Serveis Socials en qualsevol moment si la seua situació canvia i precisen del servei.

A través de la Generalitat Valenciana i del propi Ajuntament s'ha facilitat a totes les persones auxiliars del Servei d'Ajuda a domicili d'Equips de Protecció Individual (EPI) per a complir amb la protecció necessària i poder realitzar aquest servei.

En cas de necessitar ajuda o conéixer a alguna persona que la necessite, poden posar-se en contacte amb el departament de Serveis Socials a través del telèfon 96 152 19 98.

Pujar