20 d’octubre de 2020 20/10/20

El Parc Natural del Túria invertirà 376.000 € en el tram de riu de Manises

El Parc Natural del Túria invertirà 376.000 € en el tram de riu de Manises - (foto 1)
  • Les intervencions començaran a l’octubre de 2020 i abastaran la neteja, la poda i la plantació de bosc de ribera

Manises rebrà una inversió de 376.000 € per part del parc Natural del Túria amb la finalitat de millorar i adequar el tram de riu al seu pas per la localitat. Les intervencions abastaran principalment la neteja, la poda i la plantació de bosc de ribera, entre d’altres.

Recentment, l’Ajuntament de Manises ha sol·licitat una reunió amb el director del Parc Natural del Túria, Antonio Ballester, qui ha explicat a grans trets, tant a l’alcalde de Manises com al regidor de Medi Ambient, les inversions previstes al tram de la localitat manisera.

En primer lloc, es realitzaran treballs de poda, eliminació de canyes autòctones invasores i desbrossament, valorats en 137.555 €. A continuació, s’acondicionarà el llit del riu Túria a aquesta zona entre Manises i Paterna amb una inversió de 21.840 €.  Finalment, es duran a terme tasques de millora mediambiental i de plantació de noves espècies de bosc de ribera autòcton, ambdues per valor de 217.511 €. Aquestes intervencions les durà a terme l’empresa Tragsa, començaran a l’octubre de 2020 i està previst que finalitzen al mes de febrer de 2021.

La inversió que es realitza a Manises forma part d’un pla d’actuació global que abasta des de Pedralba fins a Manises, un total de 6 km de riu, dividit en 4 trams d’actuació. Concretament a Manises la superfície d’actuació serà d’al voltant de 2,2 km.

El consistori maniser espera que aquestes tasques tan necessàries per al nostre riu puguen donar els manisers i maniseres l’oportunitat de gaudir del riu que mereixen. És una llàstima l’estat en el qual es troba aquest recurs natural que voreja la nostra localitat des de fa tants anys i esperem que, per fi, es puga tindre aquest paratge natural en condicions.

Pujar