8 de juliol de 2020 8/7/20

Montelupo i Manises unides per la ceràmica amb Erasmus+

Montelupo i Manises unides per la ceràmica amb Erasmus+ - (foto 1)

    Manises reprén amb força les relacions amb la ciutat germanada Montelupo (Itàlia) amb el programa d'intercanvi educatiu «La nostra tradició ceràmica s'uneix», un projecte acollit per la plataforma europea de mobilitat juvenil Erasmus+.

    La iniciativa consisteix, principalment, en la investigació de les similituds entre  la ceràmica produïda en totes dues localitats des dels seus orígens. En la primera etapa del projecte, dotze joves entre 14 i 18 anys procedents de Manises han viatjat a Montelupo i durant huit dies treballaran al costat d'altres dotze joves de la localitat italiana en la cerca de peces i pintures originals de Manises repartides per diferents museus i edificis històrics de la Toscana. De la mateixa manera, i per a completar la programació, els estudiants italians visitaran Manises més endavant amb els mateixos objectius educatius.

    D'una banda, aquest projecte de cooperació significa per a ambdós ajuntaments un reforç de la connexió entre els municipis. D'altra banda. i segons la regidora de Joventut de l'Ajuntament de Manises, Irene Camps, «es tracta d'una gran oportunitat d'intercanvi cultural per als i les joves participants, els qui milloraran les seues habilitats socials, lingüístiques, de treball en grup i d'organització.

    Pujar