19 d’octubre de 2020 19/10/20

Els mercats de venda no sedentària tornen a Manises

Els mercats de venda no sedentària tornen a Manises - (foto 1)
  • Es reprén l'activitat comercial en les ubicacions habituals amb precaucions i mesures de seguretat

L'Ajuntament de Manises s'ha reunit novament amb els representants dels mercats de venda no sedentària de la localitat amb la finalitat de reprendre l'activitat dels comerciants, sempre sota el compliment de la llei en aquesta fase dos de la desescalada.

El mercat dels dilluns tornarà el pròxim dia 8 de juny mentre que el mercat dels dimecres reprendrà la seua activitat el pròxim 10 de juny, tots dos en les seues ubicacions habituals, però amb les mesures de seguretat necessàries.

Es delimitarà el recinte per a poder controlar l'aforament des de les entrades i eixides als mercats. A més es reubicaran alguns puestos per a mantindre la distància mínima de seguretat exigida i es col·locaran unes lones separadores entre els parades.

A més, en aquesta fase 2 de la desescalada, podran eixir la totalitat de venedors a causa de la reubicació de parades i a la solidaritat d'alguns comerciants que han renunciat a una xicoteta part del seu espai. 

La Policia Local de Manises juntament amb conserges municipals realitzaran controls d'accés en els quals es dispensarà gel hidroalcohòlic i serà obligatori l'ús de mascareta per a accedir al recinte. Aquestes mesures no impediran l'accés al mercat municipal de Els Pins que comptarà amb el seu propi control d'aforament com s'ha estat fent fins a l'actualitat.

Totes aquestes mesures es van acordar en la reunió que va tindre lloc aquesta setmana entre els representants dels mercats de venda no sedentària, la policia local, tècnics municipals i membres de l'equip de govern.

Des del consistori maniser som conscients que per a molts aquesta és l'única manera de guanyar-se la vida i per això, hem intentat fer un esforç de logística i organització perquè puguen eixir a vendre. A més, una de les mesures econòmiques inicials per a beneficiar a aquests venedors, va ser l'eliminació de la taxa de mercats ambulants a partir del 14 de març fins al 31 de desembre de 2020.

També volem agrair el seu esforç i compromís per a vendre sempre complint amb les normes i mesures establides tant per a venedors com per a compradors.

Fets anteriors

Recordem que durant les fases inicials de la desescalada, també es va mantindre una reunió amb els venedors amb la finalitat d'oferir diferents possibilitats per al muntatge de les parades. En la primera reunió mantinguda, es va proposar una nova ubicació, alternativa i temporal, que garantia els requisits de seguretat, la Ciutat de l'Oci i de l'Esport, per a poder complir amb les normes imposades per l'administració central. Els venedors van rebutjar aqueixa proposta, així com també van rebutjar la possibilitat d'eixir, en la ubicació habitual, per torns una vegada al mes per a poder complir amb el 25% de l'aforament permés en la fase 1 de desescalada.

Resultava totalment inviable muntar el mercat ambulant en les ubicacions fins ara actuals, amb les restriccions decretades inicialment en compliment de la llei.

A més, des de AVAME i AIVAV van enviar diversos escrits consensuats a l'Ajuntament sol·licitant que no es reprenguera l'activitat fins que s'assegurara la incorporació del 100% dels comerciants amb les mesures adequades de seguretat, tant per a clients com per a venedors.

Per tot això i amb la finalitat de garantir les mesures de precaució necessàries davant aquesta pandèmia, l'Ajuntament va proposar una alternativa que no va ser acceptada pels comerciants i, per tant, es va decidir no muntar fins a fases més avançades de la desescalada el mercat ambulant com la que actualment ens concerneix.

Pujar