elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Manises se suma a la campanya de voluntariat ambiental «Mans al Riu»

Manises se suma a la campanya de voluntariat ambiental «Mans al Riu»
  MÉS FOTOS
  Manises se suma a la campanya de voluntariat ambiental «Mans al Riu» - (foto 2)

  La Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Manises se suma una vegada més a la macro neteja de residus «Mans al Riu» que, des de l'any 2010, organitza de manera regular la Fundació Limne amb l'objectiu de fomentar la participació ciutadana en la conservació i millora dels nostres rius. Durant la darrera edició van participar 22 municipis i 620 voluntaris, que van retirar unes 8 tones de residus dels trams de riu on s'actuà.

  Enguany, «Mans al Riu» ha aconseguit un nou record d'afiliació gràcies a la participació de: Albaida, Alborache, Alcoi, Alfarb, Algemesí, Almassora, Altea, Alzira, Benaguasil, Beniarbeig, Borriana, Canals, Catadau, Cocentaina, Cullera, Gandia, Gestalgar, La Vila Joiosa, L'Alcúdia, L'Alqueria d'Asnar, L'Eliana, La Pobla Llarga, Llombai, Manises, Morella, Muro d'Alcoi, Ondara, Onil, Ontinyent, Paterna, Quart de Poblet, Sueca, Torreblanca, Torrent, Vallada i Vilallonga. Aquests municipis uniran esforços per netejar de residus els seus rius amb el suport dels ciutadans que vulguen implicar-se en la campanya, convertint-se així, en la campanya de voluntariat ambiental més gran de la Comunitat Valenciana.

  Des de Limne assenyalen que «aquest any es batran rècords de participació, ja que, a banda dels municipis tradicionalment compromesos amb la campanya, s'han sumat noves localitats gràcies al patrocini de Global Omnium i el projecte Libera d'Ecoembes». El suport de projectes de millora dels nostres rius, com el que aporta Manises, són imprescindibles per «teixir una xarxa col·laborativa entre administracions, entitats conservacionistes i la societat civil», ha afegit la Fundació Limne.

  Segons ha explicat el regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Manises, Rafael Mercader, «tornem a sumar-nos a aquesta iniciativa ambiental perquè té com a finalitat la millora de l'entorn del riu Túria, però el que és més important, perquè ajuda a conscienciar a la ciutadania de la importància i necessitat de cuidar el medi ambient. Per això, des de l'Ajuntament de Manises fem una crida perquè la gent s'apunte i participe el pròxim diumenge».

  L'activitat, oberta a la participació de tota la ciutadania, té un marcat caràcter lúdic i didàctic, ja que, a més de pretendre millorar els espais fluvials on s'actuarà, es farà insistència en els mitjans que hi ha hui dia per gestionar els residus.

  Totes les persones que desitgen sumar-se a l'activitat, compromesa i solidària amb el medi ambient, hauran d'anar el 22 d'abril, a les 10 hores, a l'escala tercera del riu (davant del supermercat Consum), des d'on s'accedirà al punt d'actuació. L'organització, amb ànim de proveir tot el material necessari, prega inscripció prèvia a través de l'adreça de correu electrònic participa@limne.org o del telèfon 635475706.

  Pujar