elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Manises reconeix la trajectòria de la ceramista Felicidad Mota Moreno amb el premi ‘9 d'Octubre’

Manises reconeix la trajectòria de la ceramista Felicidad Mota Moreno amb el premi ‘9 d'Octubre’
  MÉS FOTOS
  Manises reconeix la trajectòria de la ceramista Felicidad Mota Moreno amb el premi ‘9 d'Octubre’ - (foto 2)
  Manises reconeix la trajectòria de la ceramista Felicidad Mota Moreno amb el premi ‘9 d'Octubre’ - (foto 3)

  L'Ajuntament de Manises ha guardonat a la ceramista manisera Felicidad Mota Moreno amb el «Premi 9 d'Octubre Ciutat de Manises 2021» per la seua carrera professional com a ceramista, especialitzada en la tècnica del socarrat. L'alcalde de Manises, Jesús Borràs i Sanchis, ha sigut l'encarregat de lliurar el reconeixement més important que atorga el consistori ahir dia 7 d'octubre, al parc de els Filtres de la localitat.

  L’alcalde de Manises, Jesús Borràs i Sanchis, s'ha mostrat orgullós d'adjudicar aquest premi, aprofitant la festivitat del 9 d'Octubre, a una manisera que ha dedicat tota la seua vida a mantindre viva la ceràmica del socarrat. «El seu continuat esforç, la seua humilitat personal i professional fan de Felicitat Mota Moreno una innegable mereixedora d’aquest guardó», ha assegurat l’alcalde.

  L’emotiu acte va transcórrer a l’aire lliure per la situació actual de la Covid 19 i va finalitzar amb l’actuació del trio de corda FIM Manises.

  Felicidad Mota Moreno

  Premi  9 d’Octubre 2021

  Felicidad va nàixer el 16 de març de 1946 a Manises.

  És una artesana ceramista especialitzada en la tècnica del socarrat, filla del ceramista Miguel Mota Tárrega i de la pintora Felicidad Moreno Aliaga.

  Felicidad és la major de la família nombrosa composta per 3 germanes més, Mª Ángeles, Rosa i Encarna  i, un germà, Miguel, que malauradament va faltar de jove.

  Va tindre una infància molt feliç que va transcórrer entre els murs de la fàbrica dels seus pares, entre jocs i rialles, entre fang i pinzells. Una de les coses que més li agradava era estar envoltada de fum quan les peces es ficaven a coure al forn morú.

  Després d’estudiar peritatge a l’Escola de Ceràmica de Manises, va començar la seua trajectòria professional especialitzant-se en la tècnica del socarrat, que mai s’havia fet a la fàbrica de son pare.

  Més de 30 anys,  tractant de donar a conéixer els socarrats a través d’exposicions i treballs en llocs emblemàtics

  Destaca l’exposició al Centre d’Artesania, de la qual va eixir la il·lustració de les portades del diari Las Provincias amb motiu del 750 aniversari de Jaume I. També ha exposat a Palma de Mallorca, a Monte Picayo, Dénia, València, Castelló e inclús a Paris després de ser seleccionada pel Ministeri d’Indústria  i Energia.

   “La Roca del Corpus” i un mural en Lo Rat Penat són dos de les seues obres més representatives.

  Pujar