30 de març de 2020 30/3/20

Manises presenta la III edició del “Maniatic Film Festival”

Manises presenta la III edició del “Maniatic Film Festival” - (foto 1)

  Ahir, el Fòrum de FNAC Sant Agustí de València, va acollir la presentació de la III edició del Festival Internacional de Curtmetratges de Gènere Fantàstic “Maniatic Film Festival” que se celebrarà a Manises del 30 d'octubre al 2 de novembre. A l'esdeveniment, a més de presentar la programació del festival, es van projectar els curtmetratges guanyadors de les dues edicions anteriors, “Blight” (Regne Unit, 2017) i “Acide” (França, 2018).

  “Maniatic” és un certamen que va nàixer amb la intenció de donar suport als nous talents d'aquest gènere en l'àmbit nacional i internacional. Aquest projecte, organitzat per joves de Manises i coordinat per Víctor Palacios, compta amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Manises, l'Institut Valencià de Cinematografia (IVAC) i el Ateneu Cultural Ciutat de Manises.

  El regidor de Cultura, Xavier Morant (APM-Compromís), ha assegurat que «aquesta tercera edició és una cita obligada per a tots els amants del cinema fantàstic que vulguen donar suport als nous talents, així com una gran oportunitat d'atracció cultural perquè el festival es continue consolidant a la ciutat de Manises».

  Maniatic tindrà lloc a l'Auditori Germanies de Manises on es projectaran de manera gratuïta un total de 27 curtmetratges de 15 nacionalitats diferents: 25 curtmetratges en secció oficial i 2 fora de competició. Es tracta del primer festival de cinema fantàstic que paga per selecció, és a dir, les obres seleccionades en secció oficial cobraran 100€ en concepte de drets d'exhibició.

  La primera jornada, el 30 d'octubre, començarà a les 19 h amb la projecció dels següents curts: “The Boogeywoman”, “The Five Minutes”, “Goodnight, Gracie”, “Eternity”  que és una de les dues peces fora de concurs , “Laboratory Conditions”, “Simon Pleure” i “Tempus Fugit”. Finalment, a les 21.15 h, es realitzarà una xarra-col·loqui amb els directors.

  L'endemà, també a les 19 h continuaren les projeccions amb “Night Crawl”, “Post mortem Mary”, “Limbo”, “A Little Taste”, “The Blue Door”, “Baghead”, “Casa”, “Bedtime”, “El juego”, “Het Juk (The Burden)” i “Creaker”. La jornada s'acomiadarà a les 21.15 h amb una xarrada-col·loqui.

  Aquesta tercera edició de Maniatic finalitzarà el divendres 1 de novembre. En primer lloc, a les 17 h, es projectaran els curts de la secció infantil: “The Garden”, “La noria”, “Cazando gamusinos”, “Narcobot”, “Lifetime”, “Neil”, “Duodom” i “Un día en el parque”. A continuació es donarà pas a les últimes projeccions de l'edició, arrancant amb l'altra peça que està fora de concurs “Espantacriaturas”, seguida de “Surant”, “Avarya”, “F for freaks”, “El llibre”, “Muil”, “Moros en la costa” i “Alice” i es finalitzarà amb una xarrada-col·loqui a les 21.15 h.

  La gala de clausura i lliurament de premis, que també se celebrarà a l'Auditori Germanies,  tindrà lloc el dissabte dia 2 de novembre a les 19.30 h.

  A l'acte s'entregarà el premi de 1.000 € en metàl·lic al millor curtmetratge, el premi ASCOMA atorgat pel públic que ascendeix a un total de 500 € i el premi al millor so The Last Monkey (TLM) valorat en 300 €. També s'entregaran els premis a millor director, millor guió, millor actor, millor actriu, millor fotografia, millors efectes especials, millor banda sonora original, i premi especial del jurat.

  Pujar