elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Manises mostrarà la seua oferta cultural en FITUR 2019

Manises mostrarà la seua oferta cultural en FITUR 2019
  MÉS FOTOS
  Manises mostrarà la seua oferta cultural en FITUR 2019 - (foto 2)

  Manises estarà present en la trenta-novena edició de FITUR (Fira Internacional de Turisme de Madrid) que tindrà lloc del 23 al 27 de gener per a mostrar als professionals.

  Manises aposta un any més pel turisme d'experiència, perquè totes les persones visitants siguen protagonistes del seu propi viatge i es porten un record de cada emoció viscuda. Les experiències que ofereix Manises estan vinculades amb la tradició ceràmica local, que ha deixat el seu segell tant en el paisatge urbà com en els usos, costums i festivitats, com la Festa i Cavalcada de la Ceràmica celebrada anualment al juliol. Les propostes són també sostenibles, ja que donen la possibilitat de gaudir de l'entorn natural més pròxim a la ciutat, el Parc Natural del Túria i el cultiu de l'Horta Valenciana.

  En aquesta edició de FITUR, Manises presentarà cinc activitats centrades en l'artesania local: «Descobreix la pisa medieval daurada de Manises» en el taller Arturo Mora La Ceràmica de Reflex Metàl·lic; «Ceràmica de Manises, sentix-la!» per l'Associació Valenciana de Ceràmica AVEC-Gremi; un taller-visita a Ceràmiques Palanca; «Encanta't amb la Ceràmica» per EncisAR-ET; «Practica l'art de la Ceràmica» a càrrec de la Ceràmica Valenciana de José Gimeno Martínez; i «Experiència ceràmica entorn de terrissaire» oferit per Drac Ceramic.

  A més d'aquestes iniciatives centrades en l'artesania local, Manises apostarà per donar suport a una oferta que combina naturalesa, cultura, gastronomia i oci. Es tracta d'una «Ruta BTT + Ruta Cultural Ceràmica de Manises» oferta per l'empresa manisera València Adventure. Una ruta cicloturista que part del Parc de Capçalera a València i realitza un recorregut per les sendes del Parc Natural del Túria fins a Manises, on es realitza una ruta històrica sobre la producció artesanal de ceràmica local, la qual consisteix a visitar els punts més representatius de la producció ceràmica de la ciutat, a més d'incloure una visita al Museu de Ceràmica de Manises (MCM). Per a qui vulga anar més enllà, la ruta es pot complementar amb la visita al taller de ceràmica artesanal Arturo Mora La Ceràmica de Reflex Metàl·lic. Finalment, també s'inclou una parada per a reposar forces i degustar la gastronomia local en el Restaurant Casa Guillermo, el qual va ser una antiga fàbrica de ceràmica i que encara conserva les decoracions originals.

  Serà en FITUR 2019 on es presente el portal www.parcdelturia.es que naix amb l'objectiu de divulgar les ofertes i recursos turístics propis dels municipis que integren el parc, així com les festes patronals, associacions i negocis locals de caràcter turístic o mediambiental. Pretén ser una web de referència on es difonguen els aspectes més importants relacionats amb el parc: normes a seguir, actuacions mediambientals, o simplement comunicacions d'interès cap a les persones usuaries. La singularitat del parc, la seua flora, fauna, esports d'aventura, senderisme, trail, bicicleta, o les rutes a cavall es mostren en aquesta eina a un sol click, de forma senzilla i clara i en diversos idiomes; castellà, valencià i anglés. La web està destinada al turista actiu que vulga gaudir de la naturalesa i als ciutadans i ciutadanes que busquen una oferta natural, cultural i d'oci alternativa.

  El regidor de Turisme de l'Ajuntament de Manises, Javier Mansilla, ha destacat que continuen treballant "per a fer valer el recurs cultural per excel·lència de Manises, la ceràmica, i també per a treure partit al nostre recurs natural principal, el Parc Natural del Túria i la seua horta. Per això, hem tractat de millorar, en la mesura del possible, la ruta cicloturista i cultural que tant èxit va tenir l'any passat".

  Pujar