20 d’octubre de 2020 20/10/20

Manises establirà grups bombolla per a les escoles infantils municipals en el curs 2020/2021

Manises establirà grups bombolla per a les escoles infantils municipals en el curs 2020/2021 - (foto 1)
  • Garantir la màxima seguretat a les escoles infantils és prioritari per a aquest consistori

Les escoles infantils municipals treballaran durant el curs 2020/2021 en grups bombolla per tal de garantir la màxima seguretat entre els xiquets i xiquetes d’entre 0 i 3 anys. Per aquest motiu, el departament d’Educació de l’Ajuntament de Manises no prestarà el servei habitual d’escola matinera a les escoles infantils municipals com es venia fent fins l’actualitat.

Els grups en els quals es treballarà a diari durant el curs, seran grups bombolla, és a dir, grups reduïts i tancats que interactuaran com una unitat familiar, sempre relacionant-se amb les mateixes persones i sense mesclar-se amb la resta de grups de l’escola. D’aquesta manera, es pot controlar millor la gent amb la qual es manté el contacte i així previndre qualsevol tipus de contagi per la COVID 19.

En el cas del servei d’escola matiner, fins ara, una mateixa persona responsable estava a càrrec d’un grup mesclat de xiquets i xiquetes en horari de 7.30 a 8.45 h, de manera que, seria totalment inservible treballar amb grups bombolla que prèviament ja han estat en un grup diferent i, per tant, ja ha sigut impossible mantindre totes les precaucions requerides.

A més a més, actualment, s’està treballant en el pla de contingència per a aquests centres infantils per tal de contemplar i implementar totes les mesures de prevenció i seguretat per al nou curs escolar.

“De moment, i fins que la situació no recobre la normalitat, aquest consistori aposta per la prevenció i la garantia de la màxima seguretat possible per als xiquets i xiquetes de les escoles infantils municipals”, ha afirmat la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Manises, Amparo Martínez. “És una decisió difícil de prendre però coneguem la situació actual i els repunts de contagis i, per eixe motiu, preferim actuar amb cautela i prudència en aquests moments difícils que ens ha tocat viure”, ha afegit la regidora.

Pujar