20 d’octubre de 2020 20/10/20

Manises dispara una traca correguda de 1530 m en honor a les seues patrones

Manises dispara una traca correguda de 1530 m en honor a les seues patrones - (foto 1)

    L'Ajuntament de Manises, a través de la Regidoria de Festes i en col·laboració amb l'Associació Coeters i la Clavaria de les Santes, ha homenatjat enguany les seues patrones locals amb una traca que va recórrer diferents trams del municipi.

    Es tractava d'una traca correguda (i penjada) que fou recorrent els diferents carrers de la ciutat el passat diumenge per a commemorar el dia de les patrones de Manises, les Santes Justa i Rufina i així, recordar a tots els veïns i veïnes aquest dia tan especial, en el qual, per les circumstàncies actuals, no es va celebrar com anys anteriors.

    El maniser Vicente Taberner, de la Pirotècnia Turís, fou l'encarregat de disparar la traca i il·luminar els carrers en un espectacle dividit en tres trams. El primer, de 390 metres, realitzà el seu recorregut des del carrer València fins al carrer Constitució. El segon tram començà a la cantonada dels carrers Riba-roja i Migdia i va finalitzar a la cantonada del carrer Sants Just i Pastor i el carrer Cova Santa, amb 690 metres de distància. Finalment, el tercer tram d'aquesta traca, amb una longitud de 450 metres, va recórrer tot el carrer Ceramista Alfons Blat, des de la rotonda de La Paloma fins al carrer Rafael Súria.

    El regidor de Festes de l’Ajuntament de Manises, Javier Mansilla, ha destacat que “es tracta d’una idea iniciada per l’anterior regidor de Festes i amb la qual coincidisc pel fet de que hem pogut dur a terme un acte significatiu i simbòlic en un dia assenyalat en honor a les nostres patrones Santa Justa i Rufina”.

    Pujar