elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Manises combat l'absentisme escolar amb el Programa Aula Compartida

Manises combat l'absentisme escolar amb el Programa Aula Compartida

  L'Ajuntament de Manises, a través de la Regidoria d'Educació, ha signat el conveni juntament amb els instituts d'Educació Secundària "Ausiàs March" i "Pere Boïl" per a l'execució del Programa Aula Compartida durant el present curs, 2018-2019, amb un pressupost d'aproximadament 12.000 € des de setembre a juny.

  Aquest programa, la finalitat principal del qual és combatre l'absentisme escolar, es va posar en marxa per primera vegada el curs passat. Tretze alumnes dels IES Ausiàs March i Pere Boïl, pertanyents a 1r i 2n d'ESO, van participar en aquesta innovadora proposta que té l'objectiu d'atendre l'alumnat amb dificultats d'adaptació a l'entorn educatiu, tendència a l'absentisme escolar i falta de motivació i d'expectatives acadèmiques o personals. Aquest programa compta amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport.

  Segons la valoració dels tècnics implicats en aquesta activitat, els resultats van ser molt positius, ja que dels tretze estudiants que van començar, huit van finalitzar el programa. Set van aconseguir un informe favorable per a continuar els seus estudis en FP bàsica i un per a seguir la seua formació en un programa de qualificació bàsica.

  Aula Compartida oferirà un total de 30 hores lectives, de les quals 15 hores s'impartiran en els instituts, amb dos àmbits acadèmics (científic i lingüísticosocial) i amb recursos humans i materials propis dels centres escolars; i les altres 15 hores, en un Aula taller, que oferirà el consistori, amb professorat vinculat laboralment a l'ajuntament, i que impartirà continguts propis sobre la integració social, actuació mediambiental en espais públics, els serveis a la comunitat, a més de tots aquells que siguen d'interès al llarg del curs.

  «El Programa Aula Compartida està orientat a reconciliar a aquests estudiants amb l'entorn acadèmic i amb el seu aprenentatge. L'objectiu és reencaminar-los per a entrar en el món laboral, així com combatre i reduir el fracàs escolar. A més, aquesta iniciativa optimitza determinats aspectes de la convivència en els centres que també milloren el rendiment acadèmic de tots els alumnes. Per això, ha sigut imprescindible continuar amb aquest programa com a mesura d'atenció a la diversitat en els centres educatius i com a prevenció d'exclusió social en el municipi», segons ha explicat la regidora d'Educació de l'Ajuntament de Manises, Pilar Molina.

  comentari 1 comentari
  Yo soy bea
  Yo soy bea
  13/09/2018 06:09
  Buena iniciativa

  Bien por la Sra Concejala ahora podra

  Pujar