elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Manises celebra la setmana de Medi Ambient i Salut Pública amb activitats de conscienciació

Manises celebra la setmana de Medi Ambient i Salut Pública amb activitats de conscienciació - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Manises celebra la setmana de Medi Ambient i Salut Pública amb activitats de conscienciació - (foto 2)

  L'Ajuntament de Manises, a través de les Regidories de Salut Pública i Medi Ambient, ha organitzat la setmana de Medi Ambient i Salut Pública en la qual es durà a terme unes jornades de conscienciació canina i mediambiental.

  La celebració, tindrà lloc del 29 de maig al 4 de juny, amb activitats com la xarrada "Com Educar el Meu Gos", que donaran els professionals de l'empresa Educan, el dimarts, 30 de maig, a les 18:30 hores, a la Casa de la Cultura.

  Dijous, 1 de juny, tindrà lloc l'activitat Som Energia, «transició energètica cap a les energies renovables» a la Casa de la Cultura, a les 19:00 hores, mentre que divendres, 2 de juny, Projecte Animalista Manises, donarà la xarrada «Tinença d'animals i convivència veïnal» a les 18:30 hores, a la Casa de Cultura, per a impulsar la tinença responsable de gossos.

  El 4 de juny serà el dia més gran d'aquesta setmana perquè de 10:00 a 14:00 hores a la Plaça de Rafael Atard, hi haurà demostracions i regals, així com activitats perquè els ciutadans gaudisquen amb el seu gos, com ara un taller olfactiu, el circuit caní d'activitats amb piscina relax, el lliurament de diplomes del curs "Educació Canina Urbana C-I" i la demostració d'alumnes del curs "Educació Canina Urbana C-I".

  A més a més, els ciutadans que tinguen gos censat, poden passar per l'Oficina de Salut Pública al carrer d'Ausiàs March, número 9 de Manises, a recollir un obsequi que consisteix en una bossa de passeig en la qual es pot trobar un ós dispensador de bosses, un ampolla de plàstic per netejar el pipi, un recollidor ecològic de caques i un tríptic informatiu de conducta cívica. Des de la Regidoria de Salut Pública es recorda als veïns de Manises, que tindre al gos censat és una obligació.

  La regidora de Salut Pública de l'Ajuntament de Manises, Mª Irene Camps, ha declarat que amb aquesta setmana "volem propiciar un ambient de convivència entre els ciutadans que tenen gossos i els que no en tenen per a gaudir tots junts del poble amb respecte i empatia. A més a més, l'abandonament d'excrements és un problema molt greu a la nostra ciutat i consegüentment la Policia Local posarà en marxa un dispositiu especial de vigilància per tota la localitat."

  Per la seua banda, el regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Manises, Rafael Mercader, ha explicat que "és treball de tots respectar i cuidar el medi ambient, perquè entre tots construirem una Manises guapa, neta i on valga la pena viure".

  A més durant la setmana es col·locaran vinils en contenidors i papereres així com banderoles a les faroles més perjudicades per les miccions canines per tal de donar més visibilitat al problema de brutícia ocasionat per les necessitats canines.

  A les escoles, més concretament, als cursos de quart i cinqué de primària es posarà també un vídeo de conscienciació en pro de la convivència entre la nostra ciutadania i les nostres mascotes així com també unes xarrades de conscienciació així com un concurs de dibuix els guanyadors del qual aconseguiran un original waterdrop.

  Pujar