20 d’octubre de 2020 20/10/20

Manises celebra el Dia Internacional dels Museus des de casa

Manises celebra el Dia Internacional dels Museus des de casa - (foto 1)
  • El Museu de Ceràmica de Manises ha programat nombroses activitats que es podran desenvolupar des de les xarxes socials i altres plataformes

MÉS FOTOS
Manises celebra el Dia Internacional dels Museus des de casa - (foto 2)
Manises celebra el Dia Internacional dels Museus des de casa - (foto 3)

El pròxim 18 de maig se celebra el Dia Internacional dels Museus i el Museu de Ceràmica de Manises ha organitzat diverses accions per a commemorar aquest dia. Enguany el tema triat pel Consell Internacional de Museus és “Museus per a la igualtat: diversitat i inclusió”. Es per això que s'han plantejat diverses propostes per a tota la ciutadania que poden ser realitzades al llarg dels dies.

La primera proposta és la de fotografiar objectes ceràmics d'ús domèstic que es troben a la nostra casa. Dóna el mateix que siguen nous com antics, l'únic requisit és que estiguen fets de ceràmica. Per a completar la informació de l'objecte, la imatge enviada ha de ser tant de l'objecte com de l'ús per al qual va ser fabricat. A més, s'haurà de relacionar amb un altre objecte d'altres cultures, que podem buscar a través d'Internet, per a mostrar que per a una mateixa finalitat pot haver-hi diversitat de formes d'utensili.

També s'ha plantejat l'activitat de fotografiar des d'una finestra o un balcó de la casa la ceràmica aplicada a l'arquitectura que es puga veure des d'aquest mateix punt (per exemple, teulades, rematades de ceràmica en la façana, teules de ceràmica, etc).

Per últim, es proposa una activitat relacionada amb els Museus de l’Horta. El Museu de la Rajoleria de Paiporta, el Museu de Ceràmica de Paterna, el Museu Comarcal de l'Horta Sud, el Museu del Palmito d'Aldaia, el Castell d’Alaquàs i el Museu de Ceràmica de Manises en conjunt, han preparat un «quiz» basat en les seues col·leccions. Sobre les imatges proposades, hi haurà que respondre a les senzilles preguntes que més endavant comunicarem a través de les nostres xarxes socials i web.

Totes aquestes accions no formen part d'un concurs com a tal i, per tant, no s'atorgarà cap premi. L'objectiu és que tota persona que participe gaudisca de l’activitat al mateix temps que commemorem un dia tan especial com el Dia Internacional dels Museus, que lamentablement enguany no podrà ser celebrat amb activitats obertes al públic. Respecte a les fotografies, les imatges seran enviades per Wetransfer a museo@manises.es, entre els dies 7 i 14 de maig de 2020. Podran ser visualitzades a partir del dia 18 de maig de 2020.

Pujar