27 de novembre de 2020 27/11/20

El ple de Manises aprova en sessió extraordinària l’acord inicial del Pla d’Ordenació Estructural així com el servei públic de transport

El ple de Manises aprova en sessió extraordinària l’acord inicial del Pla d’Ordenació Estructural així com el servei públic de transport - (foto 1)
  • L’Ajuntament de Manises amplia els terminis per sol·licitar ajudes a xicotetes empreses i autònoms fins al 31 de desembre

MÉS FOTOS
El ple de Manises aprova en sessió extraordinària l’acord inicial del Pla d’Ordenació Estructural així com el servei públic de transport - (foto 2)

L’Ajuntament de Manises va celebrar ahir una sessió plenària extraordinària per aprovar el Pla d’Ordenació Estructural del poble, el projecte de transport urbà col·lectiu amb un autocar municipal i ampliar els terminis per a sol·licitar les ajudes a xicotetes empreses i autònoms fins al 31 de desembre.

En primer lloc, es va aprovar, amb els 12 vots a favor de l’equip de govern, 8 vots en contra de PP i Ciutadans i una abstenció de Vox, l’acord inicial del Pla General Estructural dels àmbits de segona residència La Presa, Les Simetes, El Collado, Montemayor y La Mallà. Uns documents que ara s’hauràn d’enviar a Conselleria per a l’inici de l’avaluació ambiental i territorial estratègica, tal com estableix la normativa urbanística d’aplicació.

A més, en la sessió plenària també es va debatre, en aquest mateix punt, la proposta inicial del Pla d’Ordenació Pormenoritzada de la zona industrial artesanal històrica del barri d’Obradors que contempla, per una banda, el canvi d’us del sòl industrial a residencial, mantinguent el reforç de la protecció del sol històric i la declaració del mateix com Bé de Rellevància Local (BRL) que està inclòs en el Catàleg de Proteccions que es troba en tramitació.

Seguidament, es va aprovar amb els vots a favor de l’equip de govern, els vots en contra del Partit Popular i l’abstenció de Ciutadans i Vox, el projecte inicial del servei públic de transport urbà col·lectiu dels viatgers de Manises. Una proposta que comença ara i que contempla l’adquisició de vehicles de transport públic per al municipi.

Finalment, es va informar de l’ampliació dels terminis per a sol·licitar les ajudes a autònoms i xicotetes empreses que va llançar l’ajuntament per a fer front a l'efecte de la reactivació després del confinament obligatori per COVID-19 a Manises. A partir d’ara, es podrà sol·licitar esta subvenció fins al 31 de desembre, ja que s’han presentat 139 peticions que no arriben a gastar tota la partida pressupostària de 250.000 euros que es va destinar a aquestes ajudes. Ara, amb l’ampliació de termini es dona la oportunitat de demanar la subvenció a les empreses i autònoms de Manises que encara no ho hagen fet.

Pujar