20 de setembre de 2020 20/9/20

Manises acull una de les visites prèvies a la celebració de l’edició del 47º Congrés de l’Acadèmia Internacional de la Ceràmica AIC

Manises acull una de les visites prèvies a la celebració de l’edició del 47º Congrés de l’Acadèmia Internacional de la Ceràmica AIC - (foto 1)

  Manises va acollir ahir diumenge 11 de setembre una de les visites prèvies a la celebració a Barcelona de l’edició del 47º Congrés de l’Acadèmia Internacional de la Ceràmica AIC (organisme amb seu a Ginebra que compta amb 600 socis acadèmics de 54 països) ja que una part dels seus participants van a fer una ruta per Aragò i València per tal de conéixer la ceràmica mudèjar, aragonesa i valenciana.

  Els ceramistes i membres d‘aquesta associació que participaran dies després a l’esmentat Congrés van tindre ahir l’oportunitat de visitar el Museu de Ceràmica de Manises, fer una ruta urbana per la ceràmica en l’espai públic, visitar la Fàbrica-taller de José Gimeno que realitza ceràmica tradicional dels segles XIX i XX i el taller dels ceramista Arturo Mora especialitzat en la ceràmica de reflexos metàl·lics. La ruta per la ciutat es va fer amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manises i guiada per Josep Pérez Camps (ex-director del Museu de Cerámica de Manises i membre de l’Acadèmia Internacional de la Ceràmica).

  La ruta es va iniciar el divendres 9 de setembre visitant Saragossa i Terol, i l’endemà va arribar la comitiva a València per tal de conèixer de prop el Museu Nacional de Ceràmica i Arts Sumptuàries González Martí.

  Aquest esdeveniment, que se celebrarà del 12 al 16 de setembre, reunirà a 300 professionals de tot el món per debatre sobre la relació de la ceràmica en l'arquitectura i a l'espai públic. Serà la primera vegada que aquesta trobada internacional, que també atraurà a col·leccionistes de tot el món amb ganes de comprar, se celebre a Barcelona, trenta anys després que s'organitzara per última vegada a Espanya.

  El regidor de Promoció Ceràmica de l’Ajuntament de Manises i també president de l'Associació Espanyola de Ciutats de la Ceràmica (AeCC), Xavier Morant, ha destacat que «han sigut un total de 50 persones de diferents nacionalitats les que han decidit participar en aquesta ruta i que han pogut conéixer de prop el gran treball que es fa i s’ha fet durant segles a la nostra ciutat».

  Pujar