1 d’octubre de 2020 1/10/20

Manises acull l'exposició internacional de ceràmica “Five countries One vision”

Manises acull l'exposició internacional de ceràmica “Five countries One vision” - (foto 1)

  La Casa de Cultura de Manises acollirà des del 12 de juliol al 9 d'agost l'exposició internacional «Five Countries One Vision» o «Cinc països, Una visió» sobre la tècnica mil·lenària de reflex metàl·lic de la mà de sis artistes de cinc països: Iran, Itàlia, Regne Unit, Austràlia i Espanya. La celebració d'aquesta exposició està integrada, com a novetat, en la tradicional Festa de la Ceràmica de Manises, com un atractiu més per a visitar la ciutat als seus dies grans.

  El viatge del reflex metàl·lic va començar fa tretze segles al cor del món islàmic, des de Mesopotàmia, Egipte, Síria i Pèrsia. La innovació de la tècnica del reflex metàl·lic va seguir l'expansió del món àrab a través del Magrib, arribant a Espanya i més tard a Itàlia des d'on, ja en la segona meitat del segle XIX, es va expandir primer a Anglaterra i després a la resta d'Europa.

  Aquesta exposició és una oportunitat per a mostrar una visió actual d'aquesta tècnica ancestral de les mans dels ceramistes Abbas Akbari (Kashan, Iran); Arturo Mora Benavent (Manises, Espanya); Giampetro Rampini (Gubbio, Itàlia); Grazioni Pericoli (Gualdo Tadino, Itàlia); Jonathan Chiswell Jones (Hankham, Regne Unit) i John Kuczwall (Wollongon, Austràlia). El prestigi dels artistes implicats permetrà que Manises es convertisca durant uns dies en un centre de pelegrinatge de ceramistes i amants de la ceràmica d'Europa.

  Per part seua, el maniser Arturo Mora Benavent exhibirà reproduccions de ceràmica hispà-morisques i exemples de decoració moderna: un bol amb peu i quatre baules en estil de Màlaga (finals del segle XIV - principis del segle XV); un pitxer amb dues anses de la sèrie de la fulla d'heura (segle XV) i un càntir de la sèrie de la Brionia (segle XV). Tots ells són treballs típicament expressius de la tradició ceràmica manisera.

  Les peces, que s'enfronten i es complementen, pretenen representar un itinerari capaç d'unir els llocs i artistes de la millor tradició ceràmica.

  Pujar