elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Escola d'Art i Superior de Ceràmica de Manises participa en el projecte d'innovació «Cerasmus+»

L'Escola d'Art i Superior de Ceràmica de Manises participa en el projecte d'innovació «Cerasmus+»

  «Cerasmus+» és una iniciativa de l'Agrupació Europea de Cooperació Territorial «Ciudades de Ceràmica» (AeuCC) que va començar amb la reunió de llançament celebrada a la ciutat italiana de Perugia el passat mes de desembre, i el qual compta amb la participació de l'Associació Espanyola de Ciutats de la Ceràmica (AeCC). El programa està destinat a les institucions acadèmiques que conten amb l'ensenyament sobre procesos ceràmics dins de la seua oferta.

  Aquest projecte està cofinançat pel programa europeu «Erasmus+» i té com a objectiu protegir el patrimoni tradicional europeu, modernitzar el sector de la ceràmica i desenvolupar la formació professional en l'empresa artesanal ceràmica millorant els models d'aprenentatge basats en el treball. Es promourà el contacte directe entre professors i dissenyadors de mètodes educatius, així com fomentar la millora, l'optimització, innovació i internacionalització de models educatius i currículums.

  Actualment, els sectors d'artesania i ceràmica s'enfronten a greus problemes com la competència global de productes més barats, la pèrdua d'habilitats, les dificultats per a penetrar en els mercats, la falta de recursos financers i de capacitat econòmica, ja que el sector està format principalment per microempreses, autònoms o productors no professionalitzats.

  «Cerasmus+» s'enfronta a aquests desafiaments basant-se en tres pilars: Patrimoni, Innovació i Xarxa. «Es tracta d'un programa destinat a desenvolupar la formació professional al sector de la ceràmica, però també en altres camps com el de la iniciativa empresarial, la cultura o la cooperació territorial amb països fronterers en l'àrea mediterrània, un aspecte fonamental a l'hora de fer front a la competència dels nous mercats», ha explicat el regidor de Promoció de la Ceràmica, Xavier Morant.

  Els socis d'aquest pla són 8 organitzacions de 6 països diferents, 6 de les quals són centres de formació de ceràmica i van acordar una sèrie de mesures: crear una xarxa europea d'institucions interessades en la ceràmica (centre de formació, empreses artesanals, autoritats públiques, institucions culturals, centres d'investigació) per a analitzar les necessitats de competències del sector; valorar l'entorn urbà; i posar en marxa empreses i elaborar nous models de formació professional amb un aprenentatge a través del treball per a enfortir el valor del sector en l'àmbit cultural, social i econòmic.

  Pujar