elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Intenta vendre per internet des de Manises una serp boa constrictor

Intenta vendre per internet des de Manises una serp boa constrictor
  • El Seprona ha confiscat l'animal que es considera potencialment perillós i imputa a l'autor diversos delictes

La Guàrdia Civil del Seprona de València, ha procedit a la confiscació d'una serp boa i a la formulació de les següents denúncies administratives a l'autor dels fets, un home de 41 anys d'edat de nacionalitat espanyola.

  • La possessió d'un espècimen CITES II sense documentació.
  • La venda d'animals sense posseir nucli zoològic.
  • La possessió d'un animal potencialment perillós sense autorització administrativa.

Amb motiu de la intensificació dels serveis que per part del Nucli Operatiu es vénen duent a terme en aplicació del PLA TIFIES (Pla d'Acció Español contra el Tràfic Il·legal i el Furtivisme Internacional d'Espècies Silvestres), es van realitzar una sèrie de serveis d'investigació de fonts obertes en diferents xarxes socials de vendes d'animals. Amb motiu d'aquestes investigacions es va procedir a la localització d'una oferta de venda d'una boa constrictor imperator, espècie inclosa en l'Annex B del Reglament (CE) núm. 338/97 del Consell, relatiu a la protecció d'espècies de la fauna i flora silvestres mitjançant el control del seu comerç.

Una vegada identificat el venedor, els agents van sol·licitar la preceptiva documentació que empara la legal tinença de l'animal així com aquella que li autoritza la realització d'operacions comercials amb aquesta mena d'animals silvestres.

Posteriorment, van comprovar que el presumpte autor mancava de tota mena de documentació que li permetera realitzar les actuacions investigades. Per tal motiu es va procedir a realitzar la confiscació de l'animal per a la seua posada a la disposició de l'Autoritat Administrativa competent quedant en poder de nucli zoològic autoritzat.

Modus operandi

L'autor va publicar un anunci en una pàgina web especialitzada en venda d'animals. Aquest animal es va trobar sense cap mena d'identificació tipus microxip o document CITES i sense factura que emparara la seua legal tinença. Seguidament es va poder comprovar per part dels agents que mancava de nucli zoològic autoritzat per a la realització d'operacions comercials amb aquesta mena d'animals.

Cal ressaltar aquest tipus d'actuacions per part del la Guàrdia Civil del Seprona, en prevenció de la venda d'animals protegits, la qual cosa redunda en la protecció d'espècies catalogades, evitant un tràfic il·lícit que en moltes ocasions aquests animals es troben en perill d'extinció.

Pujar