elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els Horts Socials i d’Oci de Manises incorporen una cebera construïda a partir de materials reciclats

Els Horts Socials i d’Oci de Manises incorporen una cebera construïda a partir de materials reciclats

  L’Ajuntament de Manises ha inaugurat la nova cebera del Horts Socials, una construcció popular realitzada per un grup de treball de set persones voluntàries, membres d’aquest col·lectiu veïnal.

  Aquests Horts Socials van començar a utilitzar-se l’any passat com a iniciativa de la Regidoria d'Agricultura de l’Ajuntament de Manises. Les 126 parcel·les de reg per degoteig i 24 per inundació (amb una extensió de 30 m² cadascuna d'elles) són un espai de recuperació del patrimoni agrari de la ciutat de Manises, situat prop del nucli urbà.

  A la festa d’inauguració de la cebera han assistit l’alcalde de Manises, Jesús Borràs i Sanchis, el regidor d’Agricultura de l’Ajuntament de Manises, Carles López, i desenes de persones usuàries dels horts que han aportat menjar i beguda per a compartir.

  L’objectiu del projecte ha sigut recuperar un element tradicional de l’arquitectura agrícola de la comarca de l’Horta Sud, rellevant per al patrimoni local. Es tracta d’una instal·lació ecològica totalment sostenible ja que s’ha construït amb materials reciclats en més d’un 90%.

  «Amb els horts es pretén crear, a banda d'un espai per a cultivar, una àrea d’inclusió a l’aire lliure on puguen conviure de manera normalitzada tot tipus de persones. Però també busca ser un espai de formació per als ciutadans que desitgen fer de l'agricultura la seua forma de vida, així com fer valdre els espais degradats», ha explicat el regidor d’Agricultura de l'Ajuntament de Manises, Carles López.

  Els orígens de la cebera es relacionen amb l'auge comercial que experimentà el cultiu de la ceba a partir de les últimes dècades del segle XIX. La funció de la construcció era d’emmagatzematge de la ceba de gra, des del moment de la seua collita fins que el llaurador trobava una bona oferta per a vendre la producció. Per altra banda, la seua estructura s'inspira en la barraca ja que la seua coberta també era originalment de palla, malgrat que amb el temps es va substituir per teula plana alacantina.

  Pujar