24 de setembre de 2020 24/9/20

Connexions mòbils més ràpides i millor cobertura arriben a Manises amb el nou 4G

  Les operadores de telefonia mòbil, Telefónica, Vodafone i Orange, ja ofereixen a Manises serveis sobre la xarxa 4G en la banda 800MHz, la qual cosa permetrà als veïns gaudir de connexions mòbils d'alta velocitat sobre tecnologia LTE (4G) amb una millor cobertura a l'interior dels edificis i major extensió geogràfica. Per garantir la compatibilitat de la nova tecnologia amb la Televisió Digital Terrestre (TDT), els operadors han ficat en marxa “Llega800”, entitat encarregada de solucionar qualsevol problema en la recepció del senyal de televisió.

  Amb l'arribada del nou 4G a Manises contínua el procés d'implantació que s'està realitzant de forma gradual per tota la geografia nacional des del passat mes de juliol i que culminarà al març de 2018, data prevista per al desplegament total de la tecnologia. Per comprovar les localitzacions on ja estan actius aquests serveis es pot consultar el següent enllaç: https://www.llega800.es/listado-de-municipios-activos/

  El desplegament 4G s'emmarca en l’establert en el Reial decret 805/2014, de 19 de setembre, amb data 1 d'abril de 2015 en el qual es va procedir a l'alliberament de les freqüències entre 790 i 862 MHz (canals 61 al 69 d'UHF) que fins llavors s'empraven per a la recepció de la Televisió Digital Terrestre, procés també conegut com a Dividend Digital. A partir d’eixe moment, aquestes freqüències van ser assignades a les operadores de telefonia mòbil per prestar els seus serveis de telefonia mòbil 4G.

  Amb la xarxa 4G s'ha obert la porta a innovadors serveis i aplicacions, a més de proporcionar significatives millores tant en la velocitat de descàrrega, com d'enviament de dades -fotos, música o continguts audiovisuals d'alta definició- o permetre treure el màxim partit a aplicacions online, com els videojocs.

  “Aquesta xarxa avançada de telefonia mòbil introdueix dues millores fonamentals. El primer avantatge consisteix que soluciona molts problemes relacionats amb orografies complicades on tradicionalment fallava la cobertura. El seu altre avantatge destacable és la gran penetració en zones interiors dels edificis” explica Daniel Espín, portaveu de «Llega800».

  La nova generació de la tecnologia 4G també facilita la introducció de nous serveis a l'àrea empresarial i de les administracions públiques, com a aplicacions empresarials en mobilitat amb alt contingut multimèdia o l'ús de la videotelefonada, entre uns altres. A més, la major cobertura que aconsegueix el 4G en la banda de 800MHz millora el servei a l'interior d'edificis i és la banda que permet estendre geogràficament el servei de forma eficient.

  «Llega800» és l'entitat gestora encarregada d'oferir els serveis que garantiran la compatibilitat entre l'inici de l'emissió del 4G en la banda 800 MHz i la recepció del servei de TDT. Per garantir aquesta compatibilitat, «Llega800» presta als ciutadans una sèrie de serveis gratuïts que inclouen, d'una banda, una actuació prèvia, gràcies a la qual els ciutadans que resideixen en zones de major afectació rebran una comunicació al seu domicili que els informarà que a partir d'aquest moment podran sol·licitar de forma gratuïta l'adaptació de l'antena del seu edifici per evitar possibles incidències. I, per un altre, un procediment correctiu, després de l'encès de les estacions, pel qual «Llega800» s'encarregarà d'atendre als usuaris afectats gestionant i resolent possibles afectacions també sense cost.

  Per gestionar aquests serveis, s'ha posat a la disposició dels ciutadans un telèfon d'atenció gratuït (900 833 999) i una pàgina web www.llega800.es.

  Pujar