19 d’octubre de 2020 19/10/20

Carpes per a suportar les altes temperatures en el centre de salut de Manises

Carpes per a suportar les altes temperatures en el centre de salut de Manises - (foto 1)

  L'Ajuntament de Manises ha instal·lat tres carpes als afores del seu centre de salut per a pal·liar les altes temperatures que molts veïns i veïnes han de suportar durant aquests mesos d'estiu mentre fan cua per a ser atesos pels facultatius.

  A conseqüència dels protocols del COVID-19 establits per decret del Consell respecte a l'atenció sanitària als centres de salut, aquests s'han vist obligats a limitar l'accés a les instal·lacions i les consultes es realitzen majoritàriament via telefònica, amb l'agreujant que la majoria de vegades les línies es troben col·lapsades. Aquest fet obliga els pacients a traslladar-se personalment fins al centre de salut per a poder agafar una cita.

  Des del consistori s'ha reclamat a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i a la gerència de l'Àrea de Salut de Manises més mitjans per a garantir l'atenció telefònica, una petició que ve provocada pel malestar que ha generat entre un gran nombre d'usuaris i usuàries no haver rebut resposta a les seues consultes en reiterades ocasions.

  L'Ajuntament de Manises també exigeix més personal sanitari per a garantir una millor assistència a les instal·lacions, ja que a la tardor, davant l'amenaça de nous rebrots de la malaltia, el centre podria tornar a veure's afectat per una gran pressió assistencial.

  De moment, i fins a rebre una resposta per part dels organismes competents, la instal·lació d'una carpa exterior per part de l’Ajuntament a les portes del consultori permetrà garantir la seguretat dels pacients.

  Pujar