elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alumnes de' l'IES Pere Boïl representaran a Espanya al Parlament Europeu

Alumnes de' l'IES Pere Boïl representaran a Espanya al Parlament Europeu
  MÉS FOTOS
  Alumnes de' l'IES Pere Boïl representaran a Espanya al Parlament Europeu - (foto 2)

  Alumnes de l'IES Pere Boïl de Manises, viatjaran pròximament a Estrasburg. El centre ha participat en diversos projectes EUROEUROSCOLA i enguany, una representació d'alumnes d'aquest centre educatiu de Manises representarà a Espanya al Parlament Europeu.

  EuroEuroscola és un projecte /concurs en què participen centres educatius de secundària de tots els països membres de la Unió Europea, i el premi més important és el de passar una jornada de trobada i de treball per a conéixer el Parlament Europeu i les seues funcions, amb alumnes d'altres països .

  El dia 17 de febrer de 2017, és el dia en què els alumnes del Pere Boïl realitzaran eixa jornada Europeista. Espanya estarà representada per Manises amb aquest institut i compartiran la trobada amb països com Bèlgica, Bulgària, França, Itàlia, Luxemburg, Xipre, Grècia, Hongria, Romania, Croàcia, Malta, Àustria, Polònia, Finlàndia, Eslovàquia....

  La jornada començarà amb la recepció en el Parlament Europeu, distintius ,i una vegada allotjats en l'hemicicle del Parlament i ocupant els mateixos seients que els parlamentistes començarà la roda de presentacions de cada un dels centres, dos alumnes baixaran a l'atril central i amb la llengua anglesa com a llengua vehicular, faran la presentació.

  Després es constituiran els grups de treball multilingües per a treballar temes com el medi ambient i energies renovables, seguretat i drets humans, ajuda al desenvolupament, el futur d'Europa, Migració i integració i ocupació juvenil. Els jóvens a l'hemicicle debatran i intercanviaran idees.

  El viatge ha sigut subvencionat amb diners de fons Europeus i també han contribuït l'Ajuntament de Manises i l'AMPA de l'IES Pere Boïl.

  La regidora d'Educació de l'Ajuntament de Manises, Pilar Molina, ha volgut remarcar la gran importància d'aquest projecte europeu i, sobretot, ha volgut desitjar els alumnes de l'IES Pere Boil que gaudisquen al màxim d'aquesta experiència única al Parlament Europeu.

  Pujar