elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Més de 1300 músics es reuneixen a Manises per la XIX trobada comarcal de bandes juvenils

Més de 1300 músics es reuneixen a Manises per la XIX trobada comarcal de bandes juvenils
    MÉS FOTOS
    Més de 1300 músics es reuneixen a Manises per la XIX trobada comarcal de bandes juvenils - (foto 2)

    La Federació Valenciana de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana ha escollit Manises per celebrar la XIX trobada de les bandes musicals de la comarca de l'Horta Sud. L'acte, que compta amb el suport de la Societat Musical d'Artística Manisense, congregarà a 1300 músics de 23 bandes juvenils el pròxim 30 de juny.

    Una representació dels músics més joves dels municipis que conformen l'Horta Sud, com ara Albal, Alcàsser, Aldaia, Alfafar, Benetússer, Beniparrell, Catarroja, Manises, Massanassa, Mislata, Paiporta, Quart de Poblet, Sedaví, Silla, Torrent i Xirivella, a més del municipi alacantí Banyeres de Mariola, arribaran a la vesprada a la localitat i es prepararan per a la desfilada, que començarà sobre les 18.00 h. Arrencarà en el Molí de la Llum, passarà per la Masia de la Cova, Sant Bernardo i el Carrer Major i culminarà a la Plaça Rafael Atard. Després d'aquesta i com acomiadament, les bandes interpretaran una peça conjunta.

    En concret, les bandes que acudeixen a aquesta XIX trobada seran: la Banda Primitiva de Benetússer i la de Paiporta, el Centre Instructiu i Musical de Beniparrell, el de Massanassa, el de Mislata i el d'Alfafar, la Unió Musical de Paiporta, la de Torrent i la d' Aldaia, la Societat Unió Musical de Catarroja, la Societat Joventut Musical d'Albal, la Societat Musical Santa Cecilia d' Alcàsser, la Societat Musical 'L' Artística' de Bunyol, l' Agrupació Musical del Barri del Crist Quart-Aldaia, l' Agrupació Musical l'Amistat de Quart de Poblet, l' Agrupació Musical Santa Cecilia de Sedaví, l' Agrupació Musical 'La Lírica' de Silla, l' Agrupació Musical Orba d'Alfafar, l' Agrupació Musical 'La Nova' de Banyeres de Mariola, el Circuit Catòlic de Torrent, el Circuit Instructiu Musical de Xirivella, la Banda Simfònica d'Aldaia i L'Artística Manisense.

    L'Ajuntament de Manises ja està preparant la logística necessària per a acollir als músics que participen. "Considerem imprescindible congregar a totes les bandes juvenils de la comarca de l'Horta Sud en aquest tipus de trobades, ja que els músics més joves són els que tenen l'àrdua tasca de mantenir viva nostra cultura musical", ha assegurat Xavier Morant, regidor de Cultura de l'Ajuntament.

    Pujar