29 de novembre de 2020 29/11/20

400 majors contagiats de coronavirus en residències valencianes

Desinfecció en l'entorn de la residència de Morella
Desinfecció en l'entorn de la residència de Morella
  • Dramàtiques xifres que se sumen als 73 ancians morts des que va començar el brot de Covid-19

Les xifres diàries que facilita la consellera de Sanitat, Ana Barceló, respecte als contagis per coronavirus en les residències de gent gran de la Comunitat gelen la sang: cada dia es confirmen nous brots en residències, tres a les últimes hores i ja són 400 els majors contagiats així com 73 els morts.

Fins al moment, ha explicat Barceló, s'han detectat casos positius en 69 centres (7 a la província de Castelló, 17 a la província d'Alacant, 45 a la província de València). A més, han mort 73 ancians des que va començar el brot: 45 a Alacant, 24 a València i 4 a Castelló.

Per ciutats, els morts a Alacant han estat 32 a Alcoi, 3 a la Vila. 4 a Alacant, 2 a Petrer, 2 a Onil, 1 a la Nucia i 1 a Callosa; a la província de València han mort 20 ancians a Torrent, 1 a Picanya, 1 a Sedaví, 1 a Teresa de Cofrents i un altre a València; finalment, a Castelló, han mort tres persones majors d'una residència de Morella i una altra de Vila-real.

La consellera ha recordat que en aquests moments, es troben sota vigilància activa de control sanitari les residències Santa Elena de Torrent, L'Acollida de València, la residència Saba de Requena, DomusVi d'Alcoi, DomusVi Babel (Alacant), Sant Joan Baptista de Morella i la residència Santa Gràcia de Vila-real.

"És molt desigual la situació que presenta cadascuna de les residències", insisteix la consellera, que ha revelat també els treballadors d'aquestes residències que han donat positiu, un total de 112: 71 a València, 27 a Alacant i 14 a Castelló.

Pel que fa als treballadors contagiats, en total han estat 112 (14 a la província Castelló, 27 a la Alacant i 71 a la província de València).

Pujar