1 de desembre de 2020 1/12/20

El 2 de maig es podrà eixir a fer esport i fer passejos en família, si l'evolució del COVID-19 és favorable

El 2 de maig es podrà eixir a fer esport i fer passejos en família, si l'evolució del COVID-19 és favorable - (foto 1)
  • El Govern prendrà la decisió depenent de l'impacte que tinguen els passejos dels xiquets autoritzats a partir de demà

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dissabte que el seu executiu es troba estudiant la possibilitat de deixar eixir als espanyols a fer exercici a partir del 2 de maig així com a fer passejos amb les persones , sempre que l'evolució del coronavirus siga favorable.

Aquesta decisió queda per tant en suspens fins a conéixer com impacten els passejos dels menors de 14 anys al llarg de la setmana vinent en l'evolució de la pandèmia al nostre país.

És per això, que el president ha apel·lat a la responsabilitat de les famílies a l'hora de decidir realitzar aquests passejos: “És important que aquest pas el donem seguint rigorosament totes les regles que s'han fet públiques i les mesures d'higiene".

"Convé no subestimar el virus que tenim enfronte. Igual que estem beneficiant-nos d'aquestes conquestes, hem de fer-ho amb seguretats” ha afirmat Sánchez en la seua intervenció, en la qual a més ha assenyalat que serà en el pròxim Consell de Ministres en el qual s'aprove el pla de desescalada que se seguirà.

Cal assenyalar, que de complir-se aquest anunci el qual començaria a ser efectiu a partir del 2 de maig l'estat d'alarma i les seues restriccions continuaran estant en vigor. Es tractaria per tant d'una decisió de “alleujament” però no de desconfinamiento total.

Pujar