elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La “madrileñofobia” inunda les xarxes i obri un debat de fons

La “madrileñofobia” inunda les xarxes i obri un debat de fons
  • La finalització de les restriccions de mobilitat alarma a algunes comunitats autònomes

El pròxim 21 de juny finalitza l'estat d'alarma decretat pel Govern després de més de tres mesos. La nova normalitat arribarà a Espanya i es permetrà els desplaçaments per tot el territori nacional. Això ha obert un conflicte per als ciutadans de la Comunitat de Madrid, ja que s'enfronten al nou fenomen batejat com “madrileñofobia”.

A la ciutat de Madrid s'ha produït un impacte major del Coronavirus que en altres punts del país: hi ha hagut més casos positius i s'han registrat més morts. Per aquesta raó, tant ciutadans com líders d'altres autonomies han qüestionat que els residents en la capital puguen desplaçar-se a altres territoris.

En les xarxes socials les crítiques no s'han fet d'esperar. “Us imagineu un món en el qual els madrilenys deixen de pensar que són el més important d'Espanya?”, ha escrit Juanan en el seu perfil de Twitter.

“Els madrilenys dient que són molt acollidors i que al qual no li agrade que no vaja. Veurem del que es tracta és que us acolliu a vosaltres mateixos i us quedeu a Madrid sense infectar a la resta d'Espanya que no té la culpa”, ha expressat un altre usuari de Twitter.

Les critiques han provocat l'aparició d'un nou terme: la “madrileñofobia”, un concepte que no va tardar a fer-se trending topic al costat d'altres etiquetes com #HartosdeMadrid o #MadrileñosGoHome.

El propi director del Centre de Coordinació d’Alerta i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, es va referir a aquest terme en roda de premsa. “No cal tindre gens de por”, va apuntar i va afegir que l'evolució en la pandèmia a la regió “és molt bona” i “millor que en altres comunitats autònomes”.

La veritat és que diversos presidents autonòmics, com el de Galícia, Alberto Núñez Feijóo han arribat a plantejar que s'establisquen limitacions a la mobilitat. Aquests responsables polítics creuen que “podria ser una de les principals causes de l'expansió del virus”.

No obstant això, arran de tot el debat en xarxes socials van aparéixer defensors de les bondats de la ciutat de Madrid i dels seus habitants. “Madrid és tan solidària que fins i tot acull a aquells que estan farts. Aquells que la menyspreen”, expressava Miguel Sánchez en el seu perfil.

Amb això, és evident que existeix cert temor en què es produïsca una arribada massiva de residents a Madrid a altres ciutats del territori espanyol, encara que la responsabilitat no entén de fronteres, sinó de la voluntat de cadascun, independentment d'on viva.

Pujar