elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'obligatorietat de redissenyar el transport públic valencià: menys aforament, més seguretat i evitar l'hora punta

L'obligatorietat de redissenyar el transport públic valencià: menys aforament, més seguretat i evitar l'hora punta
  • El govern valencià aposta per “diversificar les maneres de desplaçar-se” després de la crisi sanitària

Pensar en el dia després del confinament fa que vegem amb una mirada més crítica aquells gestos que fa poc més de mes i mig teníem interioritzats en la nostra rutina com una cosa absolutament normal. És el cas d'utilitzar el transport públic per a desplaçar-nos per les ciutats ja anara per a acudir al lloc de treball o qualsevol altra activitat.

Ara, aquesta acció no serà igual. No sols per la nova mentalitat que sorgeix a poc a poc, sinó també per les mesures que des del govern valenciana s'estan començant a posar sobre la taula, segons ha avançat aquest dimarts el Conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, en declaracions a InterCafé de Intereconomía València recollides per elperiodic.com

“No sabem com es comportaran els ciutadans a l'hora de moure's quan s'alce el confinament però el raonable és pensar que hi haurà certa reorganització. Hem de ser conscients que el transport publique s'ha de reinventar” ha assenyalat España, qui aposta per reforçar les mesures de seguretat i limitar l'aforament en metres, autobusos i tramvies.

En aquest sentit, el responsable de Mobilitat en la Generalitat Valenciana ha incidit en una idea a evitar: la d'utilitzar el transport privat com a únic mitjà. “La resposta a aquesta situació no pot ser que tothom agafe el vehicle privat i hi ha altres alternatives més enllà del transport públic com poden ser caminar, les bicicletes i els patinets. Cal promocionar-ho i diversificar més les maneres de desplaçar-se”.

I en el cas que no s'aposte per aquesta mena de mobilitat, des del Consell s'està començant a negociar amb sindicats i patronals la possibilitat de flexibilitzar els horaris d'entrada dels treballadors. Una mesura que ajudaria a evitar aglomeracions en l'hora punta.

A més, España ha recordat que aquesta situació “ve per a quedar-se” pel que hi haurà molts aspectes quotidians que hauran de canviar relativament. És el cas del teletreball que en aquests moments i forçosament s'ha hagut d'instaurar en milers d'empreses i administracions: “El teletreball ha vingut per a quedar-se, cal fer un gran esforç per a instal·lar d'una forma permanent un percentatge important d'aqueixos empleats que puguen treballar des de casa”.

Pujar