elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La llista d'espera quirúrgica més ràpida de la Comunitat Valenciana està a Torrevieja

La llista d'espera quirúrgica més ràpida de la Comunitat Valenciana està a Torrevieja
  • Aquest Departament de Salut alacantí registra 35 dies d'espera per a entrar a quiròfan, mentre que la resta del territori valencià esperen 151 dies de mitjana

El Departament de Salut de Torrevieja s'ha col·locat el mes de setembre com el centre sanitari amb menys llesta d'espera quirúrgica de tota la Comunitat Valenciana.

Mentre en la resta del territori valencià els pacients esperen al voltant de 151 dies de mitjana, a l'hospital públic-privat de Torrevieja tan sols tenen una demora de 35 dies.

Aquesta agilitat i eficàcia en aquest Departament de Salut de la província d'Alacant fa que se situe com el millor en aquest aspecte relacionat amb les operacions quirúrgiques, tal com han revelat les dades oficials emeses per la Conselleria de Sanitat amb motiu del tancament del mes de setembre.

Sense eixir de la província alacantina, trobem que el segon millor lloc respecte a les llistes d'espera quirúrgiques es troba al Vinalopó, Departament de Salut d'Elx-Crevillent. En aquest en concret els dies d'espera ascendeixen fins als 44 de mitjana.

Encara que supera a Torrevieja, es troba molt allunyat de la mitjana de la Comunitat València situada en uns 151 dies.

Manises, a la província de València, ocupa el tercer lloc amb 59 dies d'espera quirúrgica.

Malgrat la incidència dels pitjors moments de la pandèmia del COVID-19 i la saturació general dels centres hospitalaris, la gestió d'alguns d'ells, com els destacats anteriorment en la Comunitat, han aconseguit que les operacions quirúrgiques no es demoren en excés.

D'aquesta manera no han hagut de posposar notablement aquest tipus de tractaments, mentre que en altres punts del territori valencià i espanyol sí s'han vist greument afectades les persones que esperen una operació quirúrgica.

Per la part oposada, els departaments que pitjors xifres registren i major demora quirúrgica tenen superant la mitjana autonòmica es troben a la província de Castelló amb l'Hospital Provincial de Castelló (229 dies), el departament de salut de Castelló (223 dies) i Vinaròs (218 dies).

A la província de València, l'Hospital General de València amb 196 dies de mitjana i La Fe amb 181. A l'hospital de Gandia, en l'Arnau-LLiria o en el Clínic-Malvarrosa la xifra arriba fins als 110 dies d'espera.

Pujar