27 d’octubre de 2020 27/10/20

La Xarxa de Ciutats per la Bicicleta dona la benvinguda a Llíria entre els seus nous associats

  • La Regidoria de Mobilitat Sostenible ha iniciat els tràmits per a aprovar una nova ordenança de mobilitat i la implantació del BiciRegistre

L'Ajuntament de Llíria junt amb dels de Casar de Càceres (Càceres), Alfaro (La Rioja), Guadalix de la Sierra (Madrid) i Conca, han entrat a formar part de la Xarxa de Ciutats per la Bicicleta (RCxB) en les últimes setmanes, i amb ells s'ha realitzat la primera trobada virtual de benvinguda a l'associació, que ja compta amb 123 membres repartits per tot el país.

Segons el regidor de Mobilitat Sostenible de Llíria, Paco García, l'objectiu d'estes trobades “és familiaritzar als nous ajuntaments amb els servicis que oferix la RCxB, com ara el BiciRegistre, les jornades tècniques, l'elaboració de campanyes, la difusió de les activitats de les administracions associades, l'assistència tècnica i el treball en xarxa”.

Esta activitat, que es realitzarà trimestralment, s'engloba dins del pla de treball que la Presidència, liderada per Antoni Poveda de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, va presentar en l'última Assemblea General de 2019, en la qual es va triar la nova junta directiva per als pròxims quatre anys.

En l'acció, apunta García, “els nous associats hem posat de manifest la implicació amb la mobilitat sostenible en els nostres municipis i els objectius que es volen anar executant al llarg de 2020 i com la RCxB pot ajudar-nos a aconseguir-los”.

En relació a la bicicleta, la Regidoria de Mobilitat Sostenible de Llíria pretén abordar tres iniciatives al llarg de l'any 2020. Una d'elles està relacionada amb la nova regulació d'ús en la nova ordenança de mobilitat urbana, una segona amb la tramitació del PMUS (Pla de Mobilitat Sostenible) que incorpora una línia de treball per a elaborar un Pla Director de la Bicicleta, i una tercera que és la implantació del BiciRegistre.

Pujar