elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Unió Musical i la Primitiva delecten amb la seua música en una nova edició del ‘Concert de les Bandes’ de Llíria

La Unió Musical i la Primitiva delecten amb la seua música en una nova edició del ‘Concert de les Bandes’ de Llíria
  • L'esdeveniment va comptar amb la presència de François Boulanger, com a president d'honor, i de Saúl Gómez, com a compositor homenatjat

MÉS FOTOS
La Unió Musical i la Primitiva delecten amb la seua música en una nova edició del ‘Concert de les Bandes’ de Llíria - (foto 2)
La Unió Musical i la Primitiva delecten amb la seua música en una nova edició del ‘Concert de les Bandes’ de Llíria - (foto 3)

La ciutat de Llíria va tornar a vibrar, un any més, de l'excel·lència artística de les seues societats musicals en la gran cita musical de l'any. La Banda Simfònica Unió Musical i la Banda Primitiva van delectar al públic que va assistir a la plaça Major amb les seues intenses interpretacions en un nova entrega del ‘Concert de les Bandes’.

Llíria, Ciutat Creativa de la Música per la UNESCO, va comptar per a l'ocasió amb la presència de dues figures de projecció nacional i internacional en l'àmbit de la direcció i la composició: François Boulanger i Saúl Gómez.

Boulanger, actual director de l'Orquestra de la Garde Républicaine de París, càrrec que ostenta des de l'any 1997, va ostentar la presidència d'honor de la present edició del festival, com a premi a la seua dilatada trajectòria, que li ha portat a dirigir prestigioses formacions com la Filharmònica de Moscou, l'Orquestra Nacional de Lió o l'Òpera de París.

Gómez, per part seua, va ser el compositor homenatjat en este ‘Concert de les Bandes 2021’, i cadascuna de les bandes va interpretar una obra composta pel músic d'Ontinyent. Als seus 39 anys, exerceix com a director de la Societat Musical Primitiva de Xàtiva i de l'Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent. No obstant això, malgrat la seua joventut, compta ja amb un ampli bagatge professional, i prova d'això és la seua col·laboració amb formacions i esdeveniments de gran prestigi, com l'Orquestra Simfònica d'RTVE o els certàmens internacionals de València i Altea.

Va obrir l'esdeveniment la Banda Simfònica Unió Musical de Llíria, sota la batuta de Pablo Marqués, amb la interpretació de 'Leonardo Dreams', obra de Saúl Gómez, i 'Simfonia núm. 3', una peça per a commemorar el 100 aniversari del naixement del compositor estatunidenc Alfreed Reed.

Per part seua, la Banda Primitiva, dirigida per Javier Enguídanos, va interpretar 'Dos Sonrisas', de Juan Vicente Mas Quiles, 'Finlàndia' de J. Sibelius, i 'Stones and Sea' de Saúl Gómez. La formació va tancar el festival amb l''Himne de Llíria' i l''Himne de la Comunitat Valenciana', dirigits respectivament per Saúl Gómez i François Boulanger.

Pujar