19 de setembre de 2020 19/9/20

La Unió Musical de Llíria estrena un pasdoble dedicat ‘Las Guerreras’

La Unió Musical de Llíria estrena un pasdoble dedicat ‘Las Guerreras’ - (foto 1)
  • L'Ajuntament ha editat la partitura de l'obra composta pel músic edetà Víctor Enguídanos

MÉS FOTOS
La Unió Musical de Llíria estrena un pasdoble dedicat ‘Las Guerreras’ - (foto 2)
La Unió Musical de Llíria estrena un pasdoble dedicat ‘Las Guerreras’ - (foto 3)

El seleccionador nacional Calos Viver i la jugadora Shandy Barbosa, màxima golejadora en el Mundial del Japó, no oblidaran el viscut a Llíria divendres passat. Tots dos van ser convidats d'honor, en representació de tot l'equip de ‘Las Guerreras’, en el concert que la Unió Musical de Llíria va dedicar a les dones amb motiu del Dia Internacional de la Dona. Des de l'entitat es va voler unir música i esport, i homenatjar especialment les dones unioneres i a les actuals subcampiones del Món, que sens dubte tenen alguna cosa en comú: el seu esperit de lluita.

Viver i Barbosa van assistir a l'estrena de l'obra "Las Guerreras", dedicat a la selecció espanyola d'handbol femení i van rebre a més les partitures de la mà del seu compositor, el músic de la Unió Víctor Enguídanos Royo, que també va dirigir a la banda simfònica a l'hora d'interpretar el pasdoble: “Quan vaig saber que Llíria anava a ser seu del Preolímpic d'handbol i que tindríem entre nosaltres a les ‘Guerreras’ vaig pensar en unir música i esport, ho vaig comunicar a la Unió i de seguida ens vam posar d'acord en el projecte”.

L'Ajuntament de Llíria ha participat en esta iniciativa amb l'edició la partitura del pasdoble i a més va gravar la seua interpretació en el concert, en primer lloc com “un gest d'agraïment a la Reial Federació Espanyola d'Handbol i a la pròpia selecció pel fet que hagen triat Llíria per a jugar este Preolímpic”, assegura l'alcalde Manuel Civera, i també perquè “és important per a Llíria com a Ciutat Creativa de la Música, que la Unió Musical, i un músic i compositor d'esta entitat, amb la projecció nacional que tenen, graven en primícia esta estrena mundial que esperem puga sonar per a animar a les ‘Guerreras’ en els seus partits”.

Una vegada més Llíria, com a membre de la Xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO, mostra el seu compromís amb els valors de l'Agenda 2030, entre els quals destaca la igualtat de gènere. Tota la societat s'està bolcant en este important torneig femení internacional. Ara les ‘Guerreras’ ja tenen un estímul més per a lluitar pel seu bitllet a Tòquio 2020 els dies 20, 21 i 22 de març al Pavelló Pla de l’Arc de Llíria.

Pujar