15 d’octubre de 2019 15/10/19

El Punt Violeta s’activa per a les festes de Sant Miquel

La Fira i Festes de Sant Miquel comptarà amb un Punt Violeta, amb l'objectiu de garantir unes festes lliures d'agressions sexistes. La Regidoria de Polítiques Inclusives fa extensible este dispositiu a les festes patronals, després d'instal·lar-lo a les festes de la Puríssima i les festes del Remei.

El Punt Violeta de les festes de Sant Miquel estarà instal·lat dintre del recinte firal, "perquè des del departament considerem que la fira pot ser una zona de risc" ha declarat la regidora de Polítiques Inclusives, Vallivana Murgui. "Este cap de setmana, s'augmenta la intensitat de la programació de festes i és quan activarem el Punt Violeta, que estarà en funcionament fins al dia 29, amb una doble funció: previndre i informar".

En este sentit, el dispositiu comptarà amb un Agent d'Igualtat, que oferirà ajuda a les víctimes d'agressions sexuals, durant els caps de setmana. Els divendres 21 i 28 i el dissabte 22, el Punt Violeta estarà ubicat en les proximitats de la zona d'atraccions, en horari de 22 a 02 hores. El dia 29 de setembre, es traslladarà al pavelló Pla de l'Arc per l'actuació de l'orquestra Euforia i es mantindrà actiu des de les 23.30 fins les 03.30 hores.

Durant la resta de jornades, es realitzarà una campanya informativa al recinte firal, amb la finalitat de sensibilitzar a la ciutadania sobre el problema de les agressions sexistes. A més d'informar sobre el procediment d'actuació en cas de ser víctima d'una agressió; s'explicaran altres aspectes relacionats, com per exemple, quins són els factors que diferencien un abús d'una agressió.

Per altra banda, el Punt Violeta habilitarà un espai per fer-se fotografies amb missatges i símbols que reivindiquen la igualtat i els drets de les dones, que permetrà a la ciutadania donar el seu suport a la campanya per unes festes lliures d'agressions sexistes.

ocultar
El Punt Violeta s’activa per a les festes de Sant Miquel
Pujar