elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Una primera anàlisi de les aigües residuals detecta una alta concentració de Covid a Llíria

Una primera anàlisi de les aigües residuals detecta una alta concentració de Covid a Llíria
  • La pròxima setmana es prendran noves mostres per a anticipar-se a l'evolució epidemiològica

L'Ajuntament de Llíria compta ja amb els resultats de la primera anàlisi de les aigües residuals realitzada per a detectar traces de SARS-CoV-2 en la població. Esta iniciativa va ser aprovada per unanimitat en el ple celebrat al setembre. Per això, la Regidoria de Medi Ambient va encarregar este treball a l'empresa Gamaser, especialitzada en ests estudis, i que va prendre la mostra el passat dia 26 d'octubre en la convergència dels col·lectors del nucli urbà i de les urbanitzacions.

Esta primera analítica ha registrat 104 milions d'unitats genòmiques per litre, la qual cosa, segons l'escala establida pel laboratori, situa la presència de Covid en el municipi en un 8, amb una concentració alta, i molt pròxima als valors de molt alta.

La pròxim setmana es prendran dues noves mostres, amb la finalitat de comparar els primers resultats i estudiar la tendència en la localitat.

"Estes dades del rastre que deixa el coronavirus en les aigües residuals ens ajudaran a anticipar-nos a l'evolució epidemiològica en 10 o 15 dies, i poder adoptar, com més prompte millor, les mesures que siguen necessàries", ha assenyalat l'alcalde Manolo Civera.

El primer edil ha manifestat la seua preocupació per la línia ascendent de casos que s'ha produït en estes setmanes, amb 66 positius en els últims 14 dies i diversos brots d'origen social, l'últim hui mateix amb 9 persones contagiades".

Manolo Civera ha tornat a insistir que "hem d'extremar les precaucions, incrementar les mesures de prevenció i complir amb les normes establides per les autoritats sanitàries". Per això, ha apel·lat a "la responsabilitat individual de tota la ciutadania, per a ser conscients que no podem baixar la guàrdia o la situació podria complicar-se en les pròximes setmanes".

Pujar