25 de setembre de 2020 25/9/20

Tot preparat per a les celebracions patronals de Llíria

Tot preparat per a les celebracions patronals de Llíria - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Tot preparat per a les celebracions patronals de Llíria - (foto 2)

  Llíria es disposa a celebrar un any més la tradicional Fira i Festes de Sant Miquel. L'obertura de la fira comercial i gastronòmica “A mos redó” i la visita als carrers engalanats, el dijous 15 de setembre, marcaran l'inici d'estes celebracions que es prolongaran fins al 16 d'octubre amb la programació dels actes del 9 d'Octubre i la Setmana Taurina.

  Un dels actes festius principals serà el Concert de la Bandes, protagonitzat per la Banda Primitiva i la Unió Musical de Llíria i que es realitzarà el 24 de setembre. En esta edició es rendirà un homenatge al compositor belga Bert Appermont.

  L'edil de Festes, Pedro Vicente, ha explicat que esta és la novetat que presenta el festival musical, “en el que volem obrir el reconeixement, que es realitza cada any, també a músics internacionals perquè interpreten les seues obres les nostres prestigioses bandes, que han donat nom mundial a la Ciutat de la Música”.

  “Les festes de Sant Miquel són un reflex de la nostra personalitat cultural col·lectiva i la participació de les distintes entitats locals projecta als que ens visiten la nostra identitat com a poble”, ha manifestat el regidor.

  D'esta manera, el 25 de setembre tindrà lloc el Festival d'Orquestres de Pols i Pua amb les actuacions de l'Orquestra de Plectre "El Micalet" i l'Agrupació Musical Edetana "Vicente Giménez", mentres que la Banda UDP de majors oferirà un concert el dia 23, en un intens cap de setmana musical.

  A més, en la vespra de la festivitat de Sant Miquel, la Banda Primitiva de Llíria actuarà junt amb el cantant Pep Gimeno “El Botifarra”, per a fusionar la música de banda i la tradicional valenciana en un excepcional concert.

  Espectacles

  El musical "Un viatge per Broadway" oferit pel Conservatori de Llíria, la nit de teatre solidària a benefici de la Junta Local de “Lluita contra el Càncer” amb la comèdia “Hotel Shang-Hai” a càrrec del grup local Alcocer@mics, o l'obra “Recuerdos del pasado” de Carles Castillo, completen el programa d'espectacles d'estes festes.

  De la mateixa manera, es recordarà dos il·lustres ciutadans de Llíria en el II Memorial Silvestre d'Edeta, dedicat a l'escultor edetà, i en la jornada dedicada al desé aniversari de la mort d'un dels més grans escriptors de novel·les populars d'Espanya, Pascual Enguídanos Usach. Igual que s'entregaran les distincions honorífiques 2016 de l'Ajuntament de Llíria.

  Actes religiosos

  Els actes religiosos protagonitzaran la recta final dels dies festius. Com és tradicional, la Baixà de la imatge de Sant Miquel des del seu monestir congregarà a milers de persones el 28 de setembre, mentres que la solemne processó se celebrarà el dia 29.

  Pujar