elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El "preocupant" augment de casos COVID-19 obliga aquest municipi valencià a prendre mesures extraordinàries

El "preocupant" augment de casos COVID-19 obliga aquest municipi valencià a prendre mesures extraordinàries
  • Entre altres decisions, s'adopta la suspensió durant 15 dies de les activitats culturals i la cessió d'espais municipals

Mitjançant Resolució d'Alcaldia publicada hui, l'Ajuntament de Llíria ha adoptat una sèrie de mesures extraordinàries per a frenar la propagació del Covid-19 al municipi, seguint també les recomanacions de Salut Pública, davant el preocupant i significatiu augment dels contagis entre la població que s'ha produït en les dues últimes setmanes i que ha afectat també dos centres educatius de la localitat, a més d'altres brots d'origen social.

Les mesures aprovades seran efectives a partir de demà dijous i estaran vigents durant 15 dies, fins al pròxim 12 de novembre, podent-se modificar en funció de l'evolució sanitària.

D'esta manera, s'ha adoptat el tancament dels parcs i jardins, i zones de jocs infantils. El Parc de Sant Vicent estarà també tancat a excepció de per a passejos i esport individual.

S'han suspés totes les activitats culturals i tallers organitzats per l'Ajuntament de Llíria i s'han cancel·lat els actes de les associacions o entitats privades que se celebren en instal·lacions municipals. 

Igualment, s'ha acordat el tancament dels vestidors de les instal·lacions esportives, l’Espai Jove i la Biblioteca municipal.

En els serveis municipals, es manté l'atenció presencial en l'Oficina d'Atenció Ciutadana, Serveis Socials i Oficina de Recaptació amb cita prèvia. En la resta de dependències s'atendrà només telefònicament.

D'altra banda, es mantindran oberts els mercats no sedentaris i el Cementeri Municipal, encara que en estos espais s'intensificarà el protocol Covid i es demana a la ciutadania corresponsabilitat en el compliment de les normes.

Finalment, l'alcalde Manolo Civera ha volgut fer “una crida a la calma, però especialment a la responsabilitat i prudència de tota la ciutadania, per a seguir les recomanacions de les autoritats sanitàries i complir la normativa vigent”.

“Des del comportament exemplar que han demostrat els nostres veïns i veïnes fins ara, hem de continuar demanant disciplina i un major esforç per a minimitzar els riscos que continuen estant molt presents”, al mateix temps que ha recomanat “evitar les reunions socials en la mesura que siga possible”.

Pujar