elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Arranca la segona edició del Festival de la ruta Iber-edetana, 'IberLlíria 2017'

Arranca la segona edició del Festival de la ruta Iber-edetana, 'IberLlíria 2017'
    MÉS FOTOS
    Arranca la segona edició del Festival de la ruta Iber-edetana, 'IberLlíria 2017' - (foto 2)

    Per segon any consecutiu arriba a la capital del Camp de Túria 'IberLlíria', una oportunitat única per a conèixer l'època ibera de la ciutat, amb una infinitat d'activitats preparades, repartides entre els dies 23, 24 i 30 de setembre, i 1 d'octubre.

    La present edició dista en contingut i forma de l'edició inaugural de 2016. Una activitat nova a Llíria amb visites cientificotècniques que permetran a l'espectador realitzar un viatge al passat a través de tallers d'experimentació. A través de demostracions en viu podrà conèixer també el dia a dia d'alguns oficis antics, i gràcies a les representacions teatrals en els jaciments arqueològics de l'època, el públic passarà a formar part de la societat ibera, jugant un important rol dins de la representació.

    Dos seran els escenaris d'aquesta edició. El primer cap de setmana, 23 i 24 de setembre, el punt neuràlgic serà el Castellet de Bernabé. El primer autobús eixirà des del carrer Sant Vicent, a les 10 hores, enfront de les termes romanes. El segon i tercer eixiran a les 11 i 12 hores, respectivament. Per a l'activitat de la vesprada del dissabte, l'autobús partirà del mateix punt a les 17 hores. Aquesta ruta especial permetrà a totes aquelles persones que vulguen participar, poder triar l'horari que millor s'adapte a les activitats que vulguen realitzar. El segon cap de setmana, 30 de setembre i 1 d'octubre, el punt de trobada serà el Tossal de Sant Miquel.

    Segons el regidor de Turisme, Ferran Pina, "l'objectiu d'aquesta iniciativa és el de, a través de recreacions i activitats dinàmiques, posar en valor els dos jaciments que conformen la Ruta Ibera edetana i que, al mateix temps, pertanyen a la ruta provincial 'Ruta dels Ibers València', gestionada pel Museu de Prehistòria de la Diputació de València".

    Per a participar en IberLlíria 2017 no és necessària la inscripció prèvia, sent gratuïtes totes les activitats organitzades. En el cartell adjunt estan detallats els horaris per a les diferents activitats.

    Pujar