elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Música, tradició i patrimoni, protagonistes de la Fira i Festes de Sant Miquel 2017

Música, tradició i patrimoni, protagonistes de la Fira i Festes de Sant Miquel 2017
  MÉS FOTOS
  Música, tradició i patrimoni, protagonistes de la Fira i Festes de Sant Miquel 2017 - (foto 2)

  Llíria ja està preparada per a celebrar com cada any la seua tradicional Fira i Festes de Sant Miquel, esta vegada amb un especial interés posat en el seu patrimoni, en el marc del centenari del descobriment del mosaic romà dels "Dotze Treballs d'Hèrcules".

  En estes línies s'ha presentat esta vesprada la programació oficial de les festes patronals de Llíria, en un acte que ha comptat amb la participació de l'alcalde, Manolo Civera, el regidor de Festes, Pedro Vicente, i el president de la Germandat de Sant Miquel, Amadeo Civera, així com dels directors de les bandes de la Unió Musical i la Primitiva, Pablo Marqués Javier Enguídanos, respectivament.

  "Enguany, les festes de Sant Miquel adquirixen un valor molt especial perquè celebrem el centenari d'un dels grans descobriments arqueològics del nostre país, i part de la programació ha volgut fer homenatge a esta troballa a Ca Porcar", ha declarat Manolo Civera.

  L'estrena de l'espectacle poeticomusical "Dotze Treballs d'Hèrcules" el 15 de setembre, el singular espectacle "Llíria est Edeta", el dia 22, i la inauguració de la reproducció del mosaic, el dia 24, seran els actes commemoratius més importants d'estes festes dedicats al tresor edetà.

  El dijous s'iniciarà el programa previst amb una gran varietat d'actes que es prolongaran fins al 14 d'octubre amb la Setmana Taurina. Este primer cap de setmana ja oferirà una intensa activitat festiva que presenta dos novetats, les primeres edicions de la Fira del Llibre i de la Fira de l'Esport que es realitzaran a la plaça Major.

  Música i tradició
  Un dels actes centrals d'estes festes és sens dubte el Concert de les Bandes, oferit per la Unió Musical i la Banda Primitiva de Llíria, que tindrà lloc el 23 de setembre. El concert realitzarà enguany un especial homenatge al compositor Andrés Valero Castells i al director Pablo Sánchez Torrella, per la seua contribució a la cultura i música valencianes.

  "L'essència de Llíria és per excel·lència la música i, com cada any, el Concert de Bandes es convertix en un dels grans actes de la festes de la nostra localitat, perquè ens representa a tots i ens permet mostrar el gran valor que posseïx la nostra ciutat", ha reafirmat l'edil Pedro Vicente.

  Així mateix, els concerts de l'agrupació Musical Edetana "Vicente Giménez", l'Orquestra de Plectre "El Micalet", la Banda Musical UDP Llíria-Camp de Túria-Serranos, o l'única actuació del grup Barón Rojo amb la Unió Musical, en la vespra de la festivitat de Sant Miquel, són altres dels actes programats que faran que la música siga, per tradició, la gran protagonista de les Fira i Festes de Sant Miquel.

  Espectacles
  La I Mostra de Teatre Amateur Local, amb actuacions de grups locals al llarg de tota la setmana de festes; la nit del teatre solidari a benefici de la Junta Local de "Lluita contra el Càncer" amb la comèdia "Pels Pèls"; la Nit del Flamenc de la companyia Flamenco Valencia amb "De Egipto a Jerez"; o "004 Licencia para cantar" del quartet Melomans, completen el programa d'espectacles d'estes festes.

  "Hem volgut apostar per donar visibilitat al treball que realitzen les agrupacions artístiques locals, que tindran l'oportunitat d'oferir, en sa casa, el fruit del seu treball en les arts escèniques", ha declarat Pedro Vicente.

  Reconeixements artistes locals
  Igualment, es tornarà a recordar a l'escultor edetà en el III Memorial Silvestre d'Edeta, així com al pintor nascut a Llíria José Manaut, amb la inauguració d'una exposició i la celebració de la segona edició del Concurs de pintura ràpida a l'aire lliure que porta el seu nom, o també es realitzarà una mostra dedicada a l'artista Silvestre Moros. De la mateixa manera, dins de les jornades festives, s'entregaran les distincions honorífiques 2017 de l'Ajuntament de Llíria.

  Actes religiosos
  Com marca la tradició, els actes religiosos, organitzats per la Germandat de Sant Miquel, tancaran la programació festiva: la Baixà de la imatge de Sant Miquel des del seu monestir congregarà a multitud de veïns i visitants el 28 de setembre, mentres que la solemne processó al patró de la localitat tindrà lloc el dia 29.

   

  Pujar